Ole Einar vant i Kollen igjen

Foto: Jan Erichsen (Scanpix)

Ole Einar Bjørndalen pådro seg to strafferunder på fellesstarten i Holmenkollen, likevel gikk han alene mot mål - og tok en ny overlegen seier.

26.03.06 16:14

- I går skulle jeg ikke ha vunnet, og vant. I dag skulle jeg vinne, og vant, så jeg er godt fornøyd med resultatene i Holmenkollen, sa Bjørndalen til NRK etter nok et imponerende løp.

Ole Einar Bjørndalen gikk rett i tet i løypa søndag, feide ned fem blinker på første liggende, og alt så ubesværlig ut for den perfeksjonerte nordmann.

Så pådro han seg en grov bom på andre liggende skyting, og måtte gå ut 11 sekunder bak svensken Carl Johan Bergman.

Disse sekundene spiste ikke Ole Einar bare opp i løypa, mellom standplassene, han praktisk talt slukte konkurrentene på tredje skyting, og med fem feilfrie skudd, kunne han gå ut med en ledelse på hele 22, 2 sekunder ned til andremann, Sergei Rozhkov.

På siste skyting fikk Ole Einar en strafferunde, noe som aldri i verden hadde betydning for sluttresultatet, og nordmannens andre seier i Holmenkollen på to dager var et soleklart faktum i gråværet.

Den norske laginnsatsen var svært oppløftende søndag. Emil Svenden ble nummer fem med to strafferunder, mens Stian Eckhoff endte på sjetteplass, også han med to strafferunder.

Halvard Hanevold ble nummer 20. Frode Andresen måtte bryte på grunn av sjukdom.

TV2 Nettavisen fulgte hvert skudd og stavtak direkte.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.