*Nettavisen* Sport.

Ole Gunnar Solskjær påførte José Mourinho sitt første tap som Tottenham-sjef

SEIER: Ole Gunnar Solskjær slo José Mourinho i deres første møte denne sesongen.

SEIER: Ole Gunnar Solskjær slo José Mourinho i deres første møte denne sesongen. Foto: Ntb Scanpix

Marcus Rashford gjorde som han ville mot sin tidligere sjef - og Solskjær får skryt etter triumfen.

04.12.19 23:33

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 2-1

José Mourinho returnerte til Old Trafford som Tottenham-sjef, men det ble en skuffende kveld for den portugisiske ringreven - som på et tidspunkt også fikk et svært lite behagelig sammenstøt med Daniel James på sidelinjen - etter en uheldig takling fra Harry Winks.

Der Tottenham stanget i store deler av oppgjøret, viste Solskjærs mannskap tegn til at det kanskje er bedre tider i vente på Old Trafford. Marcus Rashford spilte en av sine beste kamper denne sesongen, og med hans to tidlige mål i hver omgang ble oppgaven fryktelig tung for Mourinho og Tottenham.

(+) VÅR SPILLERBØRS: Slik presterte United-spillerne mot Spurs

Solskjær hyllet midtbanespilleren

Det var en lettet, og stolt Solskjær som tok seg tid til å prate med TV 2 etter kampen.

- Det føles godt. Vi har hatt mange kamper som det her, som ikke har endt med seier - så det føles godt. Rashford er så god en mot en. Han er rask, teknisk, og han kan gå rundt på begge sider. Vi vil ha han rettvendt, for feilvendt er han ikke like god, sa Solskjær, og oppsummerte baklengsmålet slik:

- At vi ikke leder 3-0 til pause er nesten helt utrolig. Helt klart noe av det beste vi har gjort før pause. Vi la en plan for å stoppe de tre på topp, og det målet til Alli... Først og fremst så må Maguire heade den bort, og så kan ikke Fred og Young gjøre den samme feilen de gjorde mot Joshua (King). Selvfølgelig er det viktig for gutta å kjenne på at dette går veien. Dette er viktig for fansen, men jeg har hele veien hatt god kontakt med Ed Woodward og styret. De grå hårene har jeg på grunn av gener!

Klikk på bildet for å forstørre. HYLLET: Scott McTominay hylles av Solskjær.

HYLLET: Scott McTominay hylles av Solskjær.

Scott McTominay har nylig returnert fra skade, og var en dominant skikkelse mot Tottenham onsdag kveld. Solskjær mener at en spiller av hans kaliber ikke kan undervurderes.

- Det er ekstremt viktig å få han tilbake. Han er en stor ledertype, og en fysikk vi ikke har mye av. Han er en Manchester-gutt, med én tanke i hodet: det å vinne kamper. Det betyr mye for spillerne rundt også, som Fred - som jeg også synes bare blir bedre og bedre.

- Vi får masse selvtillit av dette, men vi vet at Pep kan finne på ganske mye forskjellig. Form er ut av vinduet i sånne kamper. Nå har han vært der lenge, og det er et fantastisk godt lag. Han reagerer nok litt på det vi gjør og, og det er gøy som trener å møte sånne karer. Vårt beste nivå er veldig høyt. Så har vi snublet litt mot lag som slipper seg ned, men det er noe vi må bli bedre på.

Solskjær har utvilsomt hatt noen tøffe uker i sjefsstolen på Old Trafford, og det er grunn til å tro at onsdagens seier mot Tottenham var mer enn bare tre poeng for nordmannen. Etter kampslutt ble Solskjær gratulert av TV 2 og Nils Johan Semb - og på sosiale medier har heller ikke hyllestene latt vente på seg:


- Jeg forberedte spillerne mine på Rashford

Etter kampslutt var det en skuffet, men fattet Mourinho som skulle oppsummere kampen til Amazon. Portugiseren skrøt uhemmet av mottakelsen han fikk på Old Trafford, og hadde også skryt på lager til sin tidligere elev.

- Vi startet den andre omgangen med å slippe inn et mål vi ikke kan slippe inn. Et innkast, vi fulgte ikke med og så lot vi Rashford angripe oss. Det er vanskelig å forsvare seg i egen boks, og Rashford var lur i den situasjonen. United var mer intense enn oss, men så fikk vi bedre kontroll på kampen, sa Mourinho.

Og la til:

- Vi tok kontroll, og vi burde ha blitt bedre. Så slapp vi inn målet, og det ga United selvtillit. De ble mer defensive, de hadde noen lure taklinger, de var smarte. Når Rashford spiller fra venstre, så er han veldig, veldig farlig. Jeg visste dette, og jeg forberedte spillerne mine så godt jeg kunne på dette. De visste veldig godt hva han kan gjøre.

Kampens store spiller - Rashford, mente dette var den tøffeste kampen United har spilt så langt denne sesongen.

- Dette er det hardeste vi har måttet jobbe for å få et resultat denne sesongen. Gitt den situasjonen vi befinner oss i nå, så er det disse kampene vi ønsker. Vi vil vise alle at vi skal spille mot topplagene, sa Rashford til Amazon, og fortsatte:

- Vi hadde mange skudd, selv om det kanskje ikke var mange store sjanser. Noen ganger går de inn, andre ganger ikke. Det er alltid en glede å spille foran våre egne supportere, sa dagens United-helt.

- Han har så stort repertoar!

Det var hjemmelaget som kom best i gang denne onsdagen. Der José Mourinhos Tottenham var noe avventende, gikk Solskjærs United rett i strupen på gjestene – uten at det resulterte i noen åpenbare sjanser de første fem minuttene.

Så kom omgangens sjette minutt, og en kanonkule fra Marcus Rashford. Litt nølende forsvarsspill i Tottenhams bakre firer endte til slutt med at Rashford fikk ballen i beina, og fra skrå vinkel hamret United-spissen inn kampens første mål. Skuddet var knallhardt, men antageligvis noe Spurs-målvakt Paulo Gazzaniga føler han kunne tatt.

Klikk på bildet for å forstørre. 1-0: Marcus Rashford slipper jubelen løs foran fansen etter å ha sendt Manchester United i ledelsen mot Tottenham.

1-0: Marcus Rashford slipper jubelen løs foran fansen etter å ha sendt Manchester United i ledelsen mot Tottenham. Foto: Oli Scarff (AFP)

Minutter senere sendte Harry Winks Daniel James ut i vantet, hvor han på veien smalt innom José Mourinho på sidelinjen. Tottenham-spilleren fikk gult kort i situasjonen, et kort som fort kunne hatt en mørkere farge.

- Den er stygg fra Harry Winks. Strake bein og knotter, noterte Øyvind Alsaker underveis.

LES OGSÅ: Everton-sjefen lever farlig

Mason Greenwood fikk sin første Premier League-start denne sesongen, og etter 22 minutter var Uniteds stortalent ikke langt unna å øke ledelsen med en smart avslutning, men denne gangen var Gazzaniga med på notene.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Oli Scarff (AFP)

Tottenham forsøkte i det lengste å ta United i ubalanse, men vertene var gode i gjenvinningsspillet og gjorde det svært vanskelig for Mourinhos mannskap å etablere noe som helst offensivt spill.

I Anthony Martials fravær tok virkelig Rashford grep om angrepsspillet til United. Etter 25 minutter fyrte engelskmannen av en kruttsalve av et skudd – som Gazzaniga akkurat fikk dyttet opp i metallet. Få øyeblikk senere forsøkte han å vende ballen i lengste hjørne, men igjen var den argentinske målvakten frempå med en svært kvalifisert redning.

- Han har så stort repertoar! Han kan skyte på mange måter, også med dupp, sa Semb etter det første skuddforsøket til Rashford.

Jesse Lingard har også tilsynelatende drevet skuddtrening på Carrington den siste tiden, selv om skuddforsøket hans etter 29 minutter kanskje gikk noen meter til side for mål.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Andrew Yates (Reuters)

- De kunne hatt tre eller fire mål her etter den første halvtimen, sa en nærmest sjokkert Alsaker.

Men når man ikke utnytter mulighetene sine, blir man gjerne straffet. Dele Alli dukket opp i Uniteds sekstenmeter like før hvilen, og med en mesterlig touch sendte han et par United-spillere ut i pølsebua, før han hamret ballen i nettmaskene bak De Gea. Dermed var lagene like langt, etter en smått heseblesende omgang på Old Trafford.

Ny sjokkstart

Rashford startet den første omgangen bra – og ville ikke være noe dårligere etter hvilen. Allerede i omgangens første minutt satt formspilleren på turboen, og ble til slutt taklet på særs klønete vis i Tottenhams sekstenmeter.

Straffesparket tok spilleren selv, og banket ballen utagbart bak Gazzaniga. Ny drømmestart for Solskjær, nye utfordringer for Mourinho.

- Hva enn Mourinho sa til spillerne i pausen, så forsvant det rett ut av vinduet, kommenterte Chris Waddle for BBC.

Få minutter senere fikk Son en eventyrlig mulighet til å utligne, etter et slurvete ballmist av Ashley Young. Dessverre for sør-koreaneren sto en av kampens store spillere – Fred – på riktig sted og klarerte forsøket.

Det roet seg litt utover omgangen, men etter 68 minutter testet James reaksjonsevnen til Gazzaniga igjen, men også denne gangen var argentineren med på notene.

Tempet senket seg altså betraktelig, og United hadde tilsynelatende god kontroll på tingens tilstand. Tottenham klarte heller aldri å true de rødkledde nevneverdig, og dermed reiser José Mourinho og de liljehvite hjem til London tomhendte – det første poengtapet under deres nye manager.

Kampen som ble på forhånd ble omtalt som en skjebnekamp for Solskjær, endte altså med tre livsviktige poeng - og Øyvind Alsaker la ikke skjul på hvor mye dette betyr for nordmannen.

- En gigantisk triumf for Solskjær, oppsummerte den rutinerte TV 2-kommentatoren ved kampslutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag