MARBELLA (Nettavisen): Rosenborg og Kristiansund møttes til treningskamp i Marbella tirsdag ettermiddag. Det endte med seier til Kjetil Rekdals menn. Etter én scoring til hvert av lagene før pause, sørget to sene RBK-scoringer for at trønderne til slutt vant kampen. En sen KBK-redusering av Brynjolfur Willumsson sørget for at sluttresultatet ble 3-2.

- Dette var et steg tilbake. Vi hadde balltempo og prestasjon som punkt én i dag. Det var for lavt nivå på begge deler, sier Rekdal til Nettavisen etter kampen.

Han mener laget gjorde mange ulogiske valg og enkle feil.

- Vi må egentlig bli bedre på alle fronter fremover og bakover, samt spiller for spiller, fortsetter han.

På grunn av at Europa FC fra Gibraltar, som RBK egentlig skulle møtt ble nødt til trekke seg for kun få dager siden på grunn av sykdom, stilte Christian Michelsens lag opp som motstander på kort varsel.

For at nordmøringene skulle kunne stille lag ble klubbene enige om at KBK skulle låne tre spillere fra trønderne. Ole Sæter, Mikkel Konradsen Ceide og Vebjørn Hoff.

Førstnevnte skulle på mange måter stjele overskriftene i tirsdagens kamp.

Se situasjonen lenger ned i saken:

Først noterte han seg for en målgivende pasning for KBK mot sin arbeidsgiver da Moses Mawa satte ballen i mål alene med Julian Faye Lund. Danske Carlo Holse utlignet litt senere etter et godt RBK-angrep.

Deretter oppstod situasjonen som skulle stjele overskriftene fra treningskampen sør i Spania.

Brynjolfur Willumsson gikk først hardt og sent inn i Victor Jensen. Dansken ble liggende og islendingen fikk fortjent se det gule kortet. I sekundene etterpå oppstod det tumulter mellom de to lags spillere. Den mest aktive av dem alle - Ole Sæter.

Se video av situasjonen her:

RBK-spilleren havnet i klammeri med ikke mindre enn fire lagkamerater som han for anledningen ikke spilte på samme lag som. «KBK»-spilleren virket ikke på noe tidspunkt å bry seg om at han til vanlig er lagkamerat med spillerne han havnet i håndgemeng med.

- Jeg synes det var urettferdig med fire mot én. Jeg hadde gjort det samme for Rosenborg også, sier Sæter selv til Nettavisen om situasjonen.

Børkeeiet var en av RBK-spillerne som var tidlig inne i situasjonen.

- Han har på seg den drakta i dag og da må han gjøre det han må. Han står bare opp for det laget i dag. Det er ikke noe mer å si om det. Det er vel mer et prinsipp, sier han til Nettavisen.

Situasjonen roet seg etterhvert, men det var tydelig at RBK-spillerne ikke virket nevneverdig imponert over angrepsspillerens oppførsel - mot sitt eget lag.

- Sæter er der av alle mulige ting. Børkeeiet og Sæter er i tottene på hverandre. Det var vel akkurat det som ikke skulle skje i en sånn kamp. En eventuell skade og bråk på den her måter, uttalte Direktesport-kommentator om situasjonen.

Med i underkant av ti minutter igjen av oppgjøret scoret Holse sitt andre for dagen. Før Noah Holm la på til 3-1 like etterpå.

Dermed tok Rosenborg sin andre seier under Kjetil Rekdal i sesongoppkjøringen til 2022-sesongen.