ROSENBORG – BODØ/GLIMT 1-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Foran et fullsatt Lerkendal påførte gjestene Rosenborg en skikkelig kalddusj da Tobias Gulliksen prikket inn ledermålet allerede etter sju minutter.

Like før pause hadde Gulliksen en uheldig involvering da han forårsaket et straffespark. Ole Sæter satte ballen kontant i nettet fra krittmerket.

Rosenborg-stjernen løp rett bort til bortesvingen og feiret foran Glimt-fansen. I tillegg til å ha sendt de gulkledde ned fra tabelltopp, kom han med flere stikk i retning bortelaget.

– Det virker som de tror de er mer enn de egentlig er, sier Sæter til TV 2 like etter kampen.

Overfor Nettavisen utdyper Sæter hvorfor han valgte å feire foran den gulkledde svingen.

– Å feire foran dem, det bruser godt. Jeg angrer ikke på det. Det var på tide å jekke ned den supporterskaren der litt. Det er veldig mye meg, meg og meg. På tide å få dem litt ned, sier Sæter til Nettavisen.

Reagerer på Glimt-bildene

Straffesparket var av det klønete slaget for Bodø/Glimt. I en sklitakling tok målscorer Gulliksen ballen med seg over dødlinjen med hånden.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller mener de gulkledde har en svakhet i området mellom midtbanespiller Sondre Brunstad Fet og forsvarets høyreside i Brede Moe og Brice Wembangomo.

– I det rommet der sliter Bodø/Glimt voldsomt. Der har Rosenborg vært på ferde mange ganger, og nå får de virkelig betalt for det, påpeker Stamsø Møller.

For Glimt betyr poengtapet at de nå er to poeng bak serieleder Viking før serieinnspurten.

– Jeg synes vi tar ledelsen fortjent, men jeg synes ikke vi er gode nok til å holde momentum. Vi åpner kampen fordi vi spiller på for stor risiko og gjør mye tekniske feil og lager et unødvendig straffespark, og så synes jeg jevnt over vi er det beste laget i annen omgang, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Nettavisen.

Les også: Kåre Ingebrigtsen reagerer på det som har skjedd i Rosenborg: – Det er trist

Heseblesende omgang

Allerede etter sju minutter tok Glimt ledelsen på Lerkendal. Nyervervelsen Ole Selnæs snappet opp en pasning utenfor sekstenmeteren, men fikk en svak ballberøring.

Selnæs fulgte opp med å felle Albert Grønbæk innenfor straffefeltet, men ballen endte hos Tobias Gulliksen som vartet opp med en flott scoring.

– Det er prikkskyting. Nydelig avslutning av Gulliksen, kommenterer TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

Ole Sæter var nære å utligne umiddelbart, men headingen gikk rett på Glimt-keeper Nikita Haikin. Rosenborg kjempet seg stadig mer inn i kampen, men slet med å finne veien til nettmaskene.

Like før pause forsøkte Adrian Pereira å passere en skliende Gulliksen nede i hjørnet av straffefeltet, som da lagde straffespark.

Fra straffemerket var Sæter iskald.

– Jeg bestemte meg ganske tidlig for å sette den midt i mål. Jeg har skutt ned til høyre fem eller seks ganger på rad, sier RBK-spissen til Nettavisen.

Hyller Glimt-stjerne

I andre omgang produserte gjestene flere gode muligheter, men Glimts angrepsrekke maktet ikke å omsette sjansene til nettsus.

Til tross for at verken Amahl Pellegrino eller Faris Pemi klarte å score på Lerkendal, viste midtbanespilleren Albert Grønbæk sin klasse.

– Han har vært god, Albert Grønbæk. Han skiller seg ut utpå der, han er så kvikk og god med ballen. Han gjør en utrolig stor forskjell for Bodø/Glimt, sa TV 2s Simen Stamsø Møller, og la til:

– Jeg sitter og tenker på hvor de hadde vært i enkelte kamper uten ham. Han spilte ikke mot HamKam, og da var de gode i en halv omgang, og ellers var de langt fra perfekte. Han er så god, en av de beste spillerne i Eliteserien.

Slik var kampen: