Ole Selnæs sint på svensk stjerne: - Han tråkker på meg helt bevisst

DUELL: Ole Selnæs og Marcus Berg under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Sverige.

DUELL: Ole Selnæs og Marcus Berg under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Sverige. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Ole Selnæs fikk seg en solid smell av Marcus Berg, som på sin side bedyrer at han ikke husker situasjonen.

NORGE - SVERIGE 3-3:
ULLEVAAL STADION (Nettavisen): 35 minutter ut i første omgang dukket det opp en situasjon som skapte temperatur på Ullevaal.

Marcus Berg tråkket tilsynelatende Ole Selnæs på beinet med vilje, men dommeren lot det passere.

En tydelig irritert Selnæs reagerte kraftig. Overfor Nettavisen i pressesonen etter kampen mener Selnæs at det hele var med vilje.

- Han tråkker på meg, så enkelt er det. Det er ikke opp til meg å bedømme om han bør få fortsette, jeg kjenner verken regelboka eller har tenkt til å uttale meg krast om det, men han tråkker i hvert fall på meg. Så får ekspertene uttale seg om hvilken farge det burde vært på kortet, sier Selnæs til Nettavisen.

- Griseri

Og ekspertisen er samstemte. Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen er klar i sin tale:

- Stemplingen på Selnæs burde resultert i rødt kort til svensken. Skyldig i voldsom opptreden. Ingen mulighet til å spille ball, ingen kamp om ball. Spillet stoppet. Klart rødt, skrev Edvartsen på Twitter.

- Det der er griseri. Ballen er langt unna, og svensken skulle vært sendt i garderoben, sa Jesper Mathisen på TV 2.

Sa klart ifra

Selv hevder Marcus Berg at han ikke husker duellen med Selnæs. Han svarer slik når Nettavisen spør om den spesifikke situasjonen.

- Det husker jeg ikke helt. Rødt kort vet jeg ikke noe om, jeg kan ikke huske at jeg skulle hatt noe slik underveis i kampen, sier Berg til Nettavisen.

- Han gjør det helt bevisst. Unødvendig, kontrer Selnæs, som sa klart ifra til Berg underveis i kampen.

- Jeg sa til ham at «det der gjør du med vilje».

De to møttes imidlertid i pressesonen og ga hverandre et kjapt klapp på skuldra før de gikk videre med hver sine intervjuer.

TØFF KAMP: Sveriges Alexander Fransson i duell med Ole Selnæs. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

- Utrolig skuffende

Midtbanespilleren er uansett ikke opptatt av å bruke mye tid på å krangle med svenskene. Selnæs er mer oppgitt over at Norge rotet bort tre poeng etter å ha ledet 2-0 helt til det var spilt 70 minutter.

- Vi forsvarer oss ikke godt nok. Det er utrolig skuffende, og når vi har 2-0 i andre omgang skal vi klare å lukke kampen. Jeg er utrolig skuffet akkurat nå, sier han.

3-3-kampen gjør at Norge blir stående med ett poeng etter to kamper, mens Sverige har fire. Forskjellen er at Norge har gjort unna Spania på bortebane.

Joshua King var Norges beste mot Sverige. Han opplevde dramaet slik:

- Det var nervepirrende. Jeg trodde det var over da de satte inn sitt tredje mål, men heldigvis kom Ola (Kamara) inn og gjorde det han gjør best, setter ballen i mål. Heldigvis for oss drar vi fra kampen med ett poeng, sier King.

Han innrømmer at han har blandede følelser etter kampen.

- Men jeg tror svenskene er like skuffet som oss, og vi skal ikke trenge å score fire mål på Ullevaal for å vinne. Det eneste positive er at vi fortsatt er ubeseiret på Ullevaal siden Lars tok over, sier King.

- Hva tenker du om nivået på Sverige?

- De har gode spillere og spiller bra fotball. Det de gjorde, var at de fortsatte å spille spillet sitt da vi gikk opp til 2-0, mens vi stoppet. Vi ble litt for komfortable og nervøse, sier King.

OPPGITT: Lars Lagerbäck etter EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Sverige på Ullevaal Stadion. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Landslagssjef Lars Lagerbäck, som ikke ville tape mot sine egne landsmenn, er dermed fortsatt ubeseiret hjemme på nasjonalarenaen.

Dette var svenskens tiende kamp på Ullevaal som landslagssjef, og banen er etter hvert blitt det fortet han drømte om da han tok jobben i starten av 2017.

Men Lagerbäck var ikke helt fornøyd etter nok en hjemmekamp uten tap.

– Oddsen på at kampen skulle bli slik? Jeg tror ikke jeg kan telle så langt. På 2-0 skal vi kontrollere det, men jeg synes ikke vi fungerte som lag overhodet. Samhandlingen var ikke som den skulle, og vi tok feil beslutninger, sa han.

Sveriges landslagssjef Janne Andersson var på sin side ambivalent etter 3-3-kampen.

– Jeg har holdt på med dette i 37 år, og jeg vet ikke om jeg noen gang har hatt så blandede følelser. Når vi vender kampen på den måten og likevel ikke får tre poeng, er det enormt surt. Det var enormt surt at vi ikke vant, sa han.

Nå er det en god stund til neste landskamp. EM-kvaliken fortsetter med ny hjemmekamp først fredag 07. juni, da mot Romania.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.