RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OLs første dopingsak

Foto: Cameron Spencer (AFP)
Sist oppdatert:
Først senket han Norges hockeygutter, så avla han positiv dopingprøve.

Den slovakiske ishockeyspilleren Lubomir Visnovsky skal ha avgitt en positiv dopingprøve under OL i Vancouver. Slovaken skal ha testet positivt på ulovlige middelet pseudoephedrine.

Det er den internasjonale olympiske komité (IOC) som bekrefter dette søndag, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det er imidlertid ikke snakk om noen grov dopingforseelse han er tatt for.

Fikk reprimande
Pseudoephedrine er et stoff som ofte finnes i forkjølelsesmedisin.

Visnovsky er den første utøveren som har blitt tatt i doping under lekene i Vancouver. Hockeyspilleren ble testet igjen to dager etter den positive prøven, og da var resultatet negativt.

33-åringen skal ha blitt tildelt en skriftlig reprimande av IOC.

- Utøveren var helt åpen og samarbeidsvillig i denne situasjonen, og dette var første gang han har blitt tatt for doping i løpet av en lang karriere, opplyser IOC i en pressemelding.

Senket Norge
Slovaken hadde oppgitt til kontrollørene at han hadde brukt en forkjølelsesmedisin etter først å ha søkt råd både hos troppens lege og legen i klubblaget.

- Han hadde brukt en type forkjølelsesmedisin, fordi han hadde hatt snevet av influensa. Han hadde tatt medisinen i samråd med Ken Lowe, en lege i NHL-klubben Edmonton Oilers, og Dr. Dalimir Jancovic, en lege for det slovakiske hockeylaget.

Visnovsky sto for øvrig for assisten på Slovakias 4-3-mål i åttendedelsfinalen mot Norge.

Den russiske hockeyspilleren Svetlana Terenteva testet positivt på doping rett i forkant av lekene i Vancouver, men hun ble heller ikke utestengt, fordi det var snakk om bruk av nesespray.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere