*Nettavisen* Sport.

Olsbu overrasket alle med 20 treff

20 TREFF: Marte Olsbu leverte 20 treff på søndagens jaktstart. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Får skryt av NRKs skiskytterekspert.

Marte Olsbu startet søndagens jaktstart i skiskyting på 26.-plass, nesten halvannet minutt bak lederen Gabriela Soukalova.

Men på en dag da Tiril Eckhoff sviktet på standplass var den 24 år gamle agderjenta (som fyller 25 år på mandag) det store norske lyspunktet, med fullt hus på standplass gjennom alle de fire skytingene.

Det holdt til en gledelig sjuendeplass for Olsbu, 37,2 sekunder bak den finske vinneren Kaisa Mäkäräinen.

- Utrolig gledelig

Det er samtidig karrierebeste resultat i verdenscupen for 25-åringen, og en svært god bursdagsgave for seg selv dagen før dagen.

- Det er veldig imponerende, og utrolig gledelig å se at hun endelig får vist hva hun er god for i et sånt rotterace som det var i dag, sier NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid etter rennet.

For det var tett og jevnt i kampen om seieren, og selv ikke etter fjerde skyting var det avgjort hvem som ville vinne.

Til slutt var det altså finske Mäkäräinen som dro det lengste strået.

Dorothea Wierer fra Italia tok andreplassen, mens tyske Franziska Hildebrand kom på tredjeplass.

Fem bom på Eckhoff

Tiril Eckhoff startet dagen på femteplass, drøyt 40 sekunder bak ledende Soukalova, og 25-åringen så ut til å ha en god dag i sporet. Da det ble fullt hus ved første liggende begynte det å smake av fugl for Eckhoff, som kom inn som nummer to på andre skyting.

Derfra og ut gikk det imidlertid galt.

Totalt fem bom gjorde at Eckhoff var sjanseløs i kampen om de øverste plassene, og kom til slutt inn i mål på niendeplass - 1.17,8 minutter bak den finske vinneren.

- Kanskje hun vil litt mye, for hun er i god form. Det er lett å bli litt for ivrig inne på standplass, oppsummerer Liv Grete Skjelbreid om Eckhoff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag