RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olsen: - Bare å beklage

(FOTO: LISE ÅSERUD/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Dommer Roy Helge Olsen innrømmer at det vare en generaltabbe å ikke gi Joakim Persson rødt kort for taklingen på Eirik Bakke.

(Trykk play i videovinduet over for å se taklingen)

Les også:Persson angrer ikke

- Det er bare å beklage. Det er et helt klart rødt kort. Så enkelt er det av og til, sier Olsen til TV 2 Nettavisen dagen derpå.

Stabæk-spillerens grisetakling på Branns Eirik Bakke ryster Fotball-Norge. De færreste er i tvil om at gult kort var en for mild reaksjon.

- Irriterer meg
- Jeg var nesten for tett oppe i situasjonen. Jeg så ikke farten og intensiteten i innløpet og jeg så ikke at det var to strake bein. Etter å ha sett bildene, er det ingen tvil om at jeg gjorde en feil. Og det irriterer meg, sier Olsen.

- Var du noen gang i tvil om fargen på kortet?

- Nei, ikke ut fra det jeg så fra min posisjon. Men allerede da jeg merket reaksjonene fra spillerne begynte jeg å ane at jeg hadde gjort en feil. Og det viste seg å stemme. Men som sagt, jeg kan bare beklage.

- Krystallklart
Heller ikke dommersjefen i Norges fotballforbund, Rune Pedersen, er i tvil om Olsen burde ha sendt Persson i garderoben.

- Etter regelverket og vår fortolkning så var det er krystallklart rødt kort. Jeg har også snakket kort med Roy Helge i dag, og han innrømmer at han ikke gjorde en god nok jobb akkurat der. Det skulle vært rødt kort, sier Pedersen til TV 2 Nettavisen.

- Den type takling, med så voldsom fart og kraft, ønsker vi ikke i norsk fotball. Det er alle enige om, legger han til.

- Han må ha sett noe siden han ga gult. Hvorfor så han ikke det alle andre så?

- Han ser det fra en annen situasjon enn dere som så kampen på Nadderud eller på TV. Dere så kanskje mer farten på spilleren som kom inn i taklingen enn ham, sier Pedersen.

Persson slipper unna
Han vil ikke si om missen får konsekvenser for dommeren da han nå avventer rapporten fra kampobservatørene. Det som er sikkert er at Stabæks Joakim Persson slipper unna ytterligere straff - selv om alle er enige om at han skulle vært utvist.

- Kan du forstå at folk synes det er rart?

- Jeg har forståelse for at folk kan reagere i en sak som denne, men jeg mener samtidig det er kortsiktig. Åpner man for overprøving vil det kunne få store konsekvenser i forhold til hvor grensene skal settes innen fotballen, påpeker Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere