Olsen raser mot Bendtners trusestraff

Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Spissen må stå over viktig kamp på grunn av trusestuntet.

28.08.12 10:30

Nicklas Bendtner får ikke spille Danmarks VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia neste måned. Det liker landslagssjef Morten Olsen dårlig.

Danmarks fotballforbund nådde ikke fram med sin anke i den berømte «underbukse-saken» og må dermed klare seg uten Bendtner i første kamp på veien mot Brasil-VM.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) gjorde det mandag klart at spissen fortsatt må stå over en kamp etter at han viste undertøy med reklame for spillselskapet Paddy Power da han feiret 2-2-scoringen mot Portugal i EM.

Danmark tapte for øvrig kampen 2-3. Bendtner måtte også ut med 730.000 kroner i bot for hendelsen. Olsen forstår ikke hvorfor spilleren må straffes også sportslig.

- Jeg synes det er på sin plass med en bot for overtredelse av UEFAs kommersielle interesser, men jeg forstår simpelthen ikke hvorfor man også sanksjonerer på det sportslige plan.

- UEFA er tross alt et fotballforbund. Noe tyder på at deres holdning var klar allerede innen treningskampen mot Slovakia. Hvorfor kunne de ikke bare avgjøre saken tidligere, så vi slapp å ta ut Nicklas til den kampen i forventningen om at det var en sjanse for at suspensjonen ville frafalle, raser Olsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.