*Nettavisen* Sport.

Olsen skjelte ut Mtiliga

Milano (NTB-Ritzau): Patrick Mtiliga er ferdig på det danske landslaget. Venstrebacken ble skjelt ut av landslagssjef Morten Olsen etter at han nektet å spille mot Italia.

Mtiliga var skuffet over at han ikke fikk plass i Danmarks førsteellever i VM-kvalifiseringskampen i Milano tirsdag. Da 31-åringen fikk beskjed om å varme opp før kampstart, sa han til Olsen at han ikke ville spille. Det fikk landslagssjefen til å se rødt. Han ga spilleren beskjed om å forlate garderoben, og Mtiliga fikk heller ikke sitte på benken.

I over to minutter, og uten avbrytelser, forklarte Olsen etter kampen hvorfor han ikke lenger vil bruke Nordsjælland-spilleren på landslaget.

- Han har spilt sin siste landskamp. Det er det ingen tvil om. Han sviktet laget. Slik kampen forløp seg, var vi nødt til å bruke Kasper Lorentzen som venstreback. Der kunne vi hatt bruk for ham i stedet. Jeg har vært i fotball i 40 år, og jeg har aldri opplevd noe lignende.

- Skuffelse er fint, men da må du reagere med å gå ut og gjøre en god prestasjon, slik at vi alle kan se at treneren har gjort en feil. Det gjorde (Michael) Silberbauer og Michael Krohn-Dehli etter VM i 2010, da de ikke kom med, og vi hadde tatt ut Mtiliga. Det er selvfølgelig uakseptabelt, og det er jeg utrolig skuffet over. Derfor tok jeg også konsekvensen med det samme, og han har spilt sin siste kamp, sa Olsen.

Landslagskaptein Daniel Agger støtter Olsens avgjørelse. - Det er Mortens beslutning, og den står jeg bak. Det gjør jeg 100 prosent, sa Liverpool-stopperen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.