*Nettavisen* Sport.

Olsen snakker om 1992

Foto: Sven Nackstrand, AFP/Scanpix

Morten Olsen trakk lørdag fram EM-triumfen i 1992, nøyaktig 12 år etter den største dag i dansk fotballs historie.

26.06.04 19:38

- Fotball handler blant annet om tradisjoner og historie, og det mest stilte spørsmålet til oss i øyeblikket er "kan dere greie det igjen?", sa landslagssjefen dagen før Danmark møter Tsjekkia i EM-kvartfinale.

- Vi er et lite land, og det er vanskelig å sammenligne ulike perioder. Jeg husker fortsatt 1984, da Danmark var med i EM for aller første gang og kom til semifinale. Vi har vært med hver gang siden, sa han.

- Den eneste gangen vi ikke klarte å kvalifisere oss var til turneringen i 1992, og da vant vi hele EM.

Danmark ble invitert til å være med da Jugoslavia (som hadde vunnet deres kvalifiseringsgruppe) gikk i oppløsning og ble utestengt på grunn av borgerkrigen. Det endte med finaleseier mot Tyskland 26. juni 1992.

Olsen har hele tiden sagt at Danmark akkurat som alle andre lag i sluttspillet har en sjanse til å nå helt til topps. Nå er de store fotballnasjonene ute, og sjansen blir ikke mindre av det.

50-50
- Alt er mulig, men det handler også om dagsformen. Det så man senest da Frankrike ble slått ut, sa Olsen som innrømmet at det også står litt på hva motstanderen presterer.

- Vi møter et fantastisk lag som har samme innstilling og lagånd som oss. Når man har det, er man vanskelig å slå. Tsjekkias styrke er det offensive, og det blir to lag som vil prøve å dominere kampen. Men vi vil heller ikke være naive. Jeg vil anslå sjansen til å komme videre som 50-50, sa Morten Olsen.

Han har flere skadeproblemer som avklares først kampdagen. Verst ser det ut for Ebbe Sand som har smerter bak i låret. Både Dennis Rommedahl og Martin Jørgensen hangler litt, men de blir sannsynligvis klare.

Om Sand ikke kan være med, vil Jon Dahl Tomasson skyves fram som spiss og Claus Jensen overta rollen som hengende spiss.
(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.