Gå til sidens hovedinnhold

Olsen stormet dommergarderoben

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Rasende spurtet Vikings trener Kjell Inge Olsen mot dommergarderoben etter å ha blitt frastjålet poeng i siste sekund mot Odd.

Kampfakta og spillerbørs

VIKING-ODD 0-1: Det begynte med at Espen Hoff sikret Odd et solid forsprang i medaljekampen ved å trille inn seiersmålet på overtid på Stavanger Stadion.

Viking-spillerne, 5000 tilskuere, og ikke minst Kjell Inge Olsen mente å ha sett en tydelig hands forut for målet. Martin Wiig dempet en langpasning delvis med armen, slo så til Christian Flindt Bjerg som dyttet videre til Hoff. Han kunne knapt unngå å score alene med Viking-keeper Frode Olsen.

Spurtet mot garderoben
- Jeg har all grunn til å være forbannet. Han (Wiig) brukte tydelig armen til å ta med seg ballen. Utrolig surt å tape en så viktig kamp på en slik situasjon, var Kjell Inge Olsens umiddelbare reaksjon etter kampen.

Men det var først da det gikk opp for Olsen at dommeren bare hadde lagt til to og et halvt av de fire minuttene han lovet, at det rant over for Viking-treneren. Da spurtet han i retning dommergarderoben. Og ble der inne en god stund.

Da han kom ut igjen var han noen hakk roligere, men fortsatt mektig irritert.

Kommunikasjonssvikt
- De innrømmet at det hadde skjedd en kommunikasjonssvikt da det ble signalisert overtid. Vi fikk vite at det var fire minutter igjen, men dommeren blåste av nesten rett etter målet. Dette er noe dommerne bør ta med i sin vudering av egen innsats, sier han.

Dommer Terje Hauge er enig i at publikum og spillere ble feilinformert om hvor mange minutter som skulle bli lagt til. Men at Martin Wiig handset går han overhodet ikke med på.

- Ballen traff brystet og trillet nedover armen. Men han brukte den ikke aktivt. Både jeg og linjedommeren så situasjonen godt, og vi var begge enige i at det ikke var noen straffbar hands, sier han.

Verste tidspunkt
Wiig selv er ikke like sikker:

- Jeg var borti den med hånden. Det kunne antakelig vært blåst frispark på den situasjonen, sier han.

Espen Hoffs mål kom på verst tenkelige tidspunkt for Stavanger-laget. Viking hadde presset gjennom hele andre omgang og produsert et tosifret antall sjanser. Men hver gang de kom til avslutning sto Odd-keeper Erik Holtan i veien.

- En ufortjent seier, totalt sett. Men vi var på høyde med dem i første omgang, sier trener Arne Sandstø. Han innrømmer at han ville vært forbannet dersom han var Viking-trener.

Det tyngste tapet
- Det er surt å tape på slike situasjoner. Men jeg forstår at dommeren lot spillet gå. Et sted må han få lov til å ha hånden, sier han.

I en fartsfylt kamp hvor spillet bølget fra ende til ende, var det bare gode keepere og ineffektive spisser som hindret målene i å renne inn. Olsen karakteriserer tapet som det tyngste i hele sin karriere.

- Vi spiller godt i alle ledd. Det eneste vi ikke lykkes med er å få ballen i mål. Dette er det desidert tyngste tapet i mitt liv. Nå trenger jeg tid til å bygge meg selv opp igjen, sier han.

Viking - Odd Grenland 0-1
Stavanger stadion
0-1 Espen Hoff (90)

Gult kort:
Ronny Deila (Odd, mister neste kamp),
Bent Inge Johnsen (Odd, mister neste kamp).

Les alt om søndagens kamper her.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene