RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olsens røde farvel

Sist oppdatert:
BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): Karrieren til Frode Olsen kan være over. I det som skulle være hans nest siste fotballkamp på toppnivå fikk han rødt kort takket være noe han selv karakteriserer som elendig dømming.

BRANN – VIKING 1-0: Olsen startet andreomgangen med et par klasseredninger. Så fikk han gult kort på grunn av sløsing med tiden. Ti minutter før full tid rant det over den ellers så sindige siddisen, og dermed fikk han sitt andre gule kort.

Kampfakta og spillerbørs.

Elendig dømming
- Det første gule kortet er det publikum som gir meg, påstår han.

- Det andre gule kortet får jeg fordi jeg ber om en forklaring fra dommeren, men istedenfor en forklaring fikk altså et gult og et rødt kort, fortsetter keeperen fortvilet.

- Dommeren fulgte med på helt andre ting enn det han burde, og jeg synes det var elendig dømming i en rekke situasjoner, sier Olsen.

Det røde kortet kom da Olsen løp 45 meter etter dommer Tom Henning Øvrebø for å be om en forklaring angående scoringen til Brann. Olsen mener at Robbie Winters tok ballen med hånden i situasjonen like før målet, og at det skulle vært frispark til Viking. Istedenfor satte Brann inn kampens eneste mål.

- Jeg mener at Winters ikke kunne ha fått med seg ballen uten å den med hånden, men dommeren var ikke interessert i å forklare hvorfor han ikke blåste i vårt favør, rister Olsen oppgitt på hodet.

Handlet feil
Dommer Øvrebø skjønner ikke Olsens kritikk.

- Det røde kortet får han fordi han tar turen fra sin egen målgård og helt frem til meg, samtidig som jeg står og snakker med kapteinen deres angående situasjonen, forklarer Øvrebø.

- Han handlet ikke riktig i den situasjonen, og ettersom han allerede hadde gult kort fra før måtte jeg vise han ut.

Olsen sier at det første gule kortet var det publikum som ga han, og ikke du?

- Vel, det er jo feil, for publikum har ikke anledning til å dele ut gule kort. Jeg hadde allerede gitt Vikings kaptein beskjed om at jeg kom til å slå ned på sløsing av tid, og når han da bruker så lang tid på å ta dette frisparket kunne jeg ikke gjøre annet, hevder dommeren.

Burde tatt hensyn
Den tidligere landslagskeeperen mente også at Øvrebø burde tatt hensyn til situasjonen Viking er i.

- Vi kjemper for livet i denne kampen og det er klart man blir engasjert. Heldigvis er det nå bare teoretiske sjanser for at vi rykker ned, men der og da er man så fokusert på å overleve at man ikke tenker helt klart når noe går i mot deg, forklarer Olsen.

- Det burde han tenkt på før han ga meg det andre gule kortet, poengterer Olsen.

Rød karriereslutt
Det røde kortet betyr at Frode Olsen ikke får spilt den siste kampen for Viking. Han har ikke fått fornyet kontrakten sin, og fremtiden er fortsatt uviss.

- Det at dette muligens var min siste kamp interesserer meg ikke. Jeg er en engasjert spiller som alltid gir alt, og at det betyr at jeg har karantene når jeg skulle spilt min siste kamp er det ikke så mye jeg kan gjøre noe med, avslutter han.

Brann klatret med dagens seier over Viktig opp til bronseplass i Tippeligaen.

- Målsettingen vår var å avslutte helt oppe i tetsjiktet, og nå er det om å gjøre for oss å holde fokus slik at vi kan avslutte sesongen så bra som vi fortjener, smiler han fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere