*Nettavisen* Sport.

Olsson advarer Northug

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Verdensmesteren fra Val di Fiemme sier hans siste sesong vil bli hans beste.

Den svenske langrennsløperen gjorde sitt livs løp på femmila under vinterens ski-VM i Val di Fiemme. Etter å ha gått i ensom majestet gjennom store deler av løpet, kunne Olsson triumfere over målstreken.

Den opplevelsen har naturligvis gitt mersmak. I sommer har angivelig 33-åringen trent mer og bedre enn noen gang. Målet heter naturligvis OL i Sotsji.

– Dette er sannsynligvis min siste sesong, og da vil jeg være best i verden, sier svensken i et intervju med lokalavisen Östersundsposten.

Dermed skulle Petter Northug være advart.

Slutter på landslaget
Tankene rundt at karrieren er på hell, utdyper for øvrig Olsson slik:

– Rett etter sesongen slutter jeg med satsningen min, og skal kjenne etter fram mot sommeren om jeg vil starte på nytt. Men som sagt: Det er mye som tyder på at dette blir min siste sesong på landslaget.

Olsson er samtidig rask med å understreke følgende:

– Men å gå på ski vil jeg fortsette å gjøre – i en eller annen form.

Femmils-verdensmesteren legger videre ikke skjul på at maktdemonstrasjonen i Val di Fiemme i februar forandret livet hans.

– Ukene rett etter VM var fremfor alt helt sjuke. Mobiltelefonen var overopphetet og hadde aldri over ti prosent med batteri. Jeg fikk 10-15 brev om dagen, og hjemmet vårt så ut som en blomsterbutikk. Ja, det var helt sykt, forteller Olsson til lokalavisen.

Unntaket: Skavlan
Oppmerksomheten opplevdes ekstra voldsom all den tid 33-åringen normalt sett ikke liker å stikke seg fram. Olsson holder seg aller helst i bakgrunnen.

Derfor takket han nei til de aller fleste forespørslene om intervjuer som dukket opp etter VM-gullet i Italia.

– Det er ikke viktig for meg å synes i media. For meg er det viktig å utøve min idrett med perfeksjon, sier han.

Én henvendelse ble imidlertid besvart med et umiddelbart «ja».

– Jeg pleier alltid å se på Skavlan, og da jeg fikk spørsmålet derfra, svarte jeg ja med en gang, sier Johan Olsson. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag