Gå til sidens hovedinnhold

Olympiatoppen måtte fjerne Hegle-svar fra medieguiden

- Egner seg ikke på trykk.

SOTSJI (Nettavisen): Olympiatoppen gir hvert OL ut en medieguide som skal fungere som en service til norsk presse.

Der skal de OL-uttatte utøverne fylle inn en rekke med faste punkter, som for eksempel hva som er favorittmaten, sivil status, hobbyer, sportsidol og så videre.

- Skrev masse rart
En kjapp titt viser at flere av de norske OL-håpene har gått til verket med et stort glimt i øyet.

- Jeg skrev masse rart i den medieguiden, og de har tatt bort halvparten, forteller Hegle Svendsen til Nettavisen i OL-byen Sotsji.

Men utdype, det vil han ikke.

- Nei, men det var i Johannes´ bane, det kan jeg si.

Han snakker om lagkamerat Johannes Thingnes Bø, som er blant de yngste på laget. Hegle Svendsen har stadig en artighet å komme med i yngstemann Bøs retning.

Idol: Hverandre
Under kolonnen «sportsidol» har Emil ført opp Johannes – og omvendt. Thingnes Bø husker godt at det ble mye latter da medieguiden skulle fylles ut.

- Vi satt og tullet litt ved et bord på Beitostølen, og det ble litt mange useriøse svar. Det var flere av svarene til Emil som ble fjernet. Men hva de fjernet, egner seg ikke på trykk, sier Thingnes Bø og smiler.

Olympiatoppens pressesjef Halvor Lea er blant dem som har ansvar for å luke ut de «verste» svarene fra medieguiden.

- Helt greit med artige påfunn
Han forteller til Nettavisen at det er helt greit at utøverne slår seg litt løs, til tross for at det er en offisiell guide.

- Vi opplever at utøvere synes det er gøy å by litt på seg selv og legge litt humor i medieguiden. Sånn har det vært i mange år, og hvis vi synes det går over streken, spør vi dem én gang til om de fortsatt er sikre på at det skal stå der. Da hender det at de kommer og sier at «nei, det er kanskje ikke så lurt», sier Lea til Nettavisen.

- Men litt humør, smil og artige påfunn synes vi er helt greit, så lenge det viktige er seriøst, som resultater og fakta, legger Lea til.

- Kan du si noe om hva som ble fjernet fra Emil Hegle Svendsens svar?

- I den medieguiden er det 118 utøvere, og jeg husker ikke hva som ble fjernet. Jeg er ikke i nærheten engang, sier Lea med et stort smil.

Hegle Svendsen var i godt humør da han møtte Nettavisen på skiskytternes tilholdssted i Sotsji-fjellene. Han roser det gode samholdet på det norske skiskytterlandslaget.

- Ja, jeg synes vi fungerer veldig bra som et lag. Det er forskjellige typer, og vi har bra takhøyde her. Alle «kødder» med alle, og det er ingen som tar seg selv så veldig høytidelig. Det er bra, sier Hegle Svendsen.

P.S: Petter Northug klarte naturligvis ikke å dy seg, han heller. Under kolonnen «sivil status» svarer han «It is complicated», og som svar på hva som er favorittboken, er svaret «Vart går gränsen? av Gunde Svan». Skikongens beste sportsminne? «Beating the local opponent soccer team at extra time 3-2 in 2012».

Kommentarer til denne saken