*Nettavisen* Sport.

Olympiatoppen mister 7 millioner

Foto: (foto: scanpix)

Olympiatoppen mister rundt 7 millioner kroner årlig etter at det ble klart at DnB Nor trekker seg som sponsor fra årsskiftet.

Det skriver Aftenposten og Dagbladet. DnB Nor-konsernet har sponset Olympiatoppen gjennom Postbanken siden 1997.

Sponsorsjef Jacob Lund i DnB Nor-konsernet sitter på en sponsorportefølje på 90-100 millioner kroner etter fusjonen mellom DnB og Gjensidige NOR. For stort, mener konsernledelsen.

- vinter bestemte vi oss for å senke kostnadene. Innen sponsorvirksomheten er vi nødt til å ta ut rundt 20 millioner etter fusjonen, sier Lund til Dagbladet.

- Jeg har nå informert idrettspresident Karl-Arne Johannessen om at vi etter en samlet vurdering har valgt ikke å fornye denne avtalen når den går ut ved årsskiftet. Avtalen har ligget på seks-sju millioner kroner årlig i reine penger, sier Lund.

Dette fører ikke til noen krise, ifølge Olympiatoppen.

- Det er selvfølgelig dumt at en så stor aktør trekker seg, men dette betyr definitivt ikke kroken på døra for oss, sier konstituert toppidrettssjef Jarle Aambø.

Beskjeden om kuttet kommer bare dager etter at idrettspresident Karl-Arne Johannessen fikk beskjed om at budsjettet må barberes med ytterligere 15 millioner kroner.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.