Samuel Sanchez skulle være én av de som skulle utfordre Cadel Evans og Bradley Wiggins i årets Tour de France.

Euskaltel-rytterne startet godt, men tapte litt tid på lørdagens klatreetappe. Men det var ingenting i forhold til det som skjedde på søndag.

Den olympiske mesteren lå plassert i feltet da den skjebnesvangre velten inntraff snaue 100 kilometer før mål.

Sammen med landsmann Alejandro Valverde, måtte Sanchez smake asfalten. Og det er liten tvil om at 34-åringen hadde vondt. TV-bildene viste nemlig en meget forslått syklist.

Sanchez hadde dessverre ikke mulighet til å fullføre rittet. Og det var kanskje ikke så rart. Euskaltel-kapteinen brakk nemlig det venstre kragebeinet, fikk én skulder ut av ledd og pådro seg muligens brudd i den venstre hånden.

- Det er første gang jeg bryter noe. Jeg har falt før, men aldri pådratt meg så store skader at jeg har måttet gi meg, sier Sanchez til lagets hjemmeside.

- Jeg bremset, men la merke til at noen kjørte i meg bakfra. Jeg smalt i bakken, og merket at flere landet oppå meg. Jeg ble løftet opp, men jeg var svimmel og la meg ned igjen. Da innså jeg at jeg ikke kunne fortsette.

Fjorårets vinner av klatretrøyen ble fraktet bort i ambulanse, med tydelige smerter.

- For første gang på lenge gråt jeg, det var en tøff situasjon. Jeg har ofret mye for dette rittet, og å forlate det på denne måten er tøft.

Som regjerende mester ville Samuel Sanchez vært soleklar på Spanias OL-lag til London. Men nå må nok også drømmen om å forsvare gullet henlegges.