Gå til sidens hovedinnhold

- Om han vil til himmelen før meg, er det bare å dra

Full krig mellom Michael Schumacher og hans tidligere lagkamerat.

Mark Webber overtok ledelsen i Formel 1-sammendraget da Lewis Hamilton måtte bryte underveis i Ungarn Grand Prix, men diskusjonen etterpå gjaldt ingen av førerne som er involvert i tetstriden i F1-sirkuset.

I stedet flyr Rubens Barrichello i tottene på sin tidligere lagkamerat fra Ferrari-tiden, Michael Schumacher, etter en dramatisk avslutning på løpet.

Les også: Her kan VM-tittelen ha røket

Nær krasj
For på den 66. runden, fire runder før mål, gjorde Williams-føreren Barrichello sitt ytterste for å ta tiendeplassen foran den legendariske tyskeren, og dermed sikre seg den siste poengplassen i løpet.

Det ville imidlertid ikke Schumacher være med på, som presset Barrichello på vei ut av veibanen. Barrichello var bare centimetere unna å treffe murkanten på sin høyre side, men klarte å unngå en kollisjon og snek seg til slutt forbi Mercedes-føreren.

Brasilianeren er likevel rystet over Schumachers kjøring.

- Vil ikke til himmelen
- Jeg liker fair kjemping, men dette var ikke fair, sier Barrichello til den tyske tv-kanalen RTL etter løpet.

- Det var en gokart-manøver. Om han vil til himmelen før meg, er det bare å dra: Jeg vil ikke til himmelen, legger han til.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters beskriver Barrichello Schumachers kjøring som «den farligste manøveren mot meg som jeg noensinne har sett», og løpsinspektørene vil da også etterforske hendelsen.

Michael Schumacher selv, som har skuffet de som hadde håpet på at han skulle kjempe i toppen av Formel 1-sirkuset i comebacket, mener at den tidligere lagkameraten overdriver.

Vil ha tilbakemelding
- Vi vet at enkelte førere har forskjellige syn på ting. Også er det Rubens, sier Schmacher til BBC.

- Så vidt jeg kunne se var det nok plass for ham til å kunne komme seg forbi. Men det er klart at jeg ville gjøre livet så surt som mulig for ham, legger han til.

Rubens Barrichello oppfordrer imidlertid folk til å si sin mening om hendelsen.

- Jeg lar inspektørene få si det de må si. Han (Schumacher) sier alltid at jeg er en sutrekopp, og så videre. Jeg vil at almennheten skal si sin mening, fortell meg det på Twitter (@rubarrichello), sier brasilianeren.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken