RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Om han vil treffe foten hans, bommer han aldri»

Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Tidligere Liverpool-stjerne mener Newcastles røde kort var en helt feil avgjørelse.

LIVERPOOL - NEWCASTLE 1-1:

Han er en levende legende i Liverpool, Steven Gerrard.

32-åringen fikk sin debut for klubben 29. november 1998, 18 år gammel, da han ble byttet inn i siste spilleminutt for Vegard Heggem i Premier League-kampen mot Blackburn hjemme på Anfield.

Siden den gang har Gerrard vært selve symbolet for klubben, og på søndag var midtbanelegenden klar for sin 600. kamp for merseysiderne.

Før matchen mot Newcastle på Anfield ble Gerrard hyllet av Liverpool-fansen da tidligere Liverpool-spiller Gary McAllister overrakte ham et trofe som bevis for milepælen.

Men om Liverpool-supporterne håpet at jubileumet skulle hjelpe laget til deres tredje seier for året, tok de feil.

Etter kampen var det nemlig tre situasjoner de fleste snakket om:

To fantastiske scoringer, og en utvisning.

«En dårlig avgjørelse»
Yohan Cabaye og Luis Suarez sørget for at lagene delte poengene med 1-1 i målprotokollen, med hver sin fantastiske prestasjon i hver sin omgang.

Cabayes 1-0-scoring kom med et vakkert skudd fra spiss vinkel, mens Suarez' utligning kom som et resultat av et utrolig nedtak på en lang ball fra José Enrique. Uruguayaneren vendte vekk Newcastles sisteskanse med en herlig finte, og satte utligningen enkelt inn i et tomt bur.

Så, noen minutter før full tid, var Suarez igjen i begivenhetenes sentrum - denne gangen ufrivillig.

Newcastle-stopper Fabricio Coloccini gikk nemlig inn i en voldsom takling på Liverpool-spissen med knottene først. Coloccini traff imidlertid aldri beina til Suarez, men fikk likevel det røde kortet av dommer Anthony Taylor.

Det mener den tidligere Liverpool-stjernen, nåværende Stoke-spiller Michael Owen, ikke var riktig.

«Rødt? Var han nær ham? Så ut som en dårlig avgjørelse for meg,» skriver Owen på Twitter, og følger opp med flere kvitringer:

«La meg fortelle dere noe. Han (Coloccini) sparker en ball som beveger seg tusen ganger om dagen og bommer ikke en eneste gang. Om han ville treffe en fot, så ville han ikke bommet. Han trekker seg i siste øyeblikk, og rører ham ikke,» skriver Owen.

Er du enig med Michael Owen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

Utrolig hjemmestatistikk
Uansett klarte Liverpool altså bare ett poeng mot Newcastle, et lag som hjemmesupporterne har opplevd mye moro mot hjemme på Anfield i årenes løp.

Med unntak av Newcastles opphold i Championship i 2009-10-sesongen, har lagene tilbrakt de 18 siste sesongene i den øverste divisjonen i England. De 17 siste oppgjørene på Anfield har endt med 15 Liverpool-seiere og to uavgjorte kamper.

Vi må tilbake til 16. april 1994 for å finne sist gang Newcastle gikk seirende ut av en match på Anfield.

Men som alle vet: Statistikk er til for å brytes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det visste i hvert fall Yohan Cabaye, da han fikk ballen på hjørnet av femmeteren to minutter før pause under søndagens oppgjør. Franskmannen la ballen til rette, og på halvspretten dunket han løs et knallhardt skudd mot motsatt kryss.

Keeper Brad Jones rakk aldri å få opp hendene, og gjestene kunne gå til hvilen med 1-0-ledelse.

Herlig soloprestasjon
Men etter hvilen ville ikke Liverpools Luis Suarez ville ikke være noe dårligere enn sin franske motspiller.

Midtveis i andre omgang spilte José Enrique ballen opp mot uruguayaneren. Suarez hadde Newcastle-forsvarer Fabricio Coloccini i ryggen, men klarte på underfundig vis å dempe ballen på brystet. Med den neste ballberøringen vippet han kula elegant forbi en utrustende Tim Krul, før Suarez rundet av en elegant prestasjon med å enkelt trille ballen over målstreken.

Da fikk Liverpool - og ikke minst Suarez - blod på tann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bare tre minutter etter scoringen rev angriperen seg løs på nytt, denne gangen ved dødlinja. Nå la Suarez ballen 45 grader ut til Jonjo Shelvey, som hadde et åpent mål foran seg. Men Shelvey slurvet med avslutningen, og keeper Krul kunne kaste seg over den løse ballen.

Direkte rødt
Seks minutter før full tid var Coloccini og Suarez igjen i duell, nå ute ved sidelinjen. Newcastle-stopperen dundret inn i Suarez med knottene først, og hadde han truffet Suarez' ankel kunne det fort blitt en stygg skade på uruguayaneren.

Coloccini fikk det røde kortet direkte, men Liverpool klarte ikke å sette inn den avgjørende scoringen.

Dermed klarte ikke laget å ta sin 16. seier av 18 mulige hjemme mot Newcastle, som på sin side heller ikke klarte å bryte rekken av kamper uten seier mot merseysiderne.

Liverpool befinner seg nå på tolvteplass på tabellen, 13 poeng bak Manchester United på topp. Newcastle ligger to plasser foran søndagens motstandere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere