Gå til sidens hovedinnhold

- Om jeg kunne, skulle jeg drept deg!

Serena Williams kjeftet seg ut av semifinalen i US Open.

Serena Williams og Kim Clijsters måtte vente lenge før de kunne sette i gang med semifinalematchen i US Open, men da alvoret først startet ble det en kamp av det dramatiske slaget.

For på stillingen 6-4, 6-5 (30-15) til belgiske Clijsters - som dermed var bare to baller unna seieren - ble Serena Williams avblåst for en fotfeil, og valgte å gi linjedommeren en skyllebøtte av de sjeldne.

- Om jeg kunne skulle jeg tatt denne ballen, slått den ned i halsen din og drept deg! ropte en rasende Williams ifølge svenske Aftonbladet.

Se hendelsen her:

HTML EMBED

Da ble linjedommeren kalt bort til den svenske hoveddommeren Louise Engzell, som ba henne om å gjengi hva Williams hadde skreket.

- Hun sa hun skulle drepe meg, fortalte linjedommeren.

Serena Williams nektet imidlertid for uttalelsene.

- Jeg sa ikke jeg skulle drepe henne. Er du alvorlig? Det sa jeg ikke i det hele tatt, hevder hun.

- Husker ikke hva jeg sa
Belønningen for utblåsingen ble uansett et straffepoeng, som altså var nok til å sende forhåndsfavoritten og tittelforsvareren tapende ut av semifinalen - til fordel for useedede Clijsters.

Uten å protestere gikk Williams over til motstanderens banehalvdel og takket Clijsters for kampen.

Senere var det en skuffet, men langt mer fattet Serena Williams som møtte pressen.

- Jeg tror ikke det er nødvendig for meg å si så mye om episoden, uttalte hun ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tennisesset, som er andreseedet i verden bak russiske Dinara Safina, ville ikke fortelle hva hun ropte til dommeren under den avgjørende situasjonen.

- Jeg truet henne ikke. Jeg sa ikke... jeg husker det ikke lenger, for å være ærlig. Jeg var så opptatt av spillet. Og alle kjemper jo for hvert eneste poeng - det var et utrolig viktig poeng å kjempe om, på 15-30.

Sier ikke unnskyld
Men Williams gikk ikke med på at linjedommeren fortjente en unnskyldning.

- En unnskyldning? Fra meg? Vel, hvor mange spillere roper ikke til linjedommerne? svarte hun.

Semifinalen på lørdag kom ikke i gang før nærmere halv ti på kvelden, New York-tid.

Med en servebreak i det tiende gamet sikret belgiske Clijster seg seieren i første sett, og fikk tidlig overtaket også i det andre settet med en ny servebreak.

Og belgieren holdt unna mens presset økte på Serena Williams, som pådro seg en advarsel fra dommeren da hun slang fra seg racketen i tydelig frustrasjon.

Frustrasjonen slapp altså aldri taket, og straffepoenget førte til at Clijsters - som spiller bare sin tredje turnering siden hun gjorde comeback etter en to års lang pause - vant kampen med 6-4, 7-5.

Wozniackis første finale
For Kim Clijsters fikk seieren en dobbelt så god smak. For ikke bare er hun klar for sin første Grand Slam-finale siden seieren i nettopp US Open i 2005: Hun er også allerede å finne i historiebøkene, ettersom hun er den første kvinnelige wildcard-spilleren i en Grand Slam-finale noensinne.

I finalen møter hun danske Caroline Wozniacki, som slo Clijsters landskvinne Yanina Wickmayer 6-3, 6-3 i den andre semifinalen i turneringen.

Dermed er 19 år gamle Wozniacki klar for sin første Grand Slam-finale noen sinne. Tidligere har ikke ungjenta kommet lenger enn til fjerde runde i en Grand Slam-turnering.

Finalen spilles søndag kveld, New York-tid.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken