Gå til sidens hovedinnhold

Om Tuborg og tømmermenn

Andreas Høivold blogger om livet som pokerspiller.

Dortmund, 9. mars 2009

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. Siden EPT-en i København har ting skjedd i ganske raskt tempo. Når jeg var i København så ble jeg spurt om å være med Ladbrokes på tur til Trysil. Den var for noen av Ladbrokes sine mest trofaste spillere. Det kunne jeg jo ikke si nei til, og på fredag dro jeg fra Kristiansand til Gardermoen med fly.

Jeg visste ikke helt hva som skulle skje der, men jeg regnet med det skulle bli gøy. Turen skulle i all hovedsak være en kosetur. Hygge skulle være i fokus og alle skulle ha det gøy! Bussen gikk fra Oslo S, via Gardermoen, før den gikk videre til Trysil. På turen opp ble det litt mat og mye drikke. Og det var ikke bare barnebrus!

Ladbrokes hadde leid et lite krypinn som fint hadde plass til alle oss som reiste, hele 29 stykker til sammen. Hytta, for de kalte det en hytte, hadde 12 soverom og veldig mye plass generelt. Og ikke minst: Utendørs boblebad.

Lite visste jeg når jeg kom opp at soverommet skulle brukes mindre enn tannbørsten. Men sånn skulle det nå en gang bli!

Man kan jo ikke dra på tur med pokerspillere uten at det blir noe poker. Ladbrokes arrangerte det slik at alle spillerne, 22 av dem i det hele, skulle spille en freeroll. 1. premie var tur til Las Vegas og også tur til Killarney. 2. og 3. premie var Killarneyturer og 4. og 5. plass fikk koffert med pokerchips av høy kvalitet. Det var med andre ord nok premier til at alle ville vinne! Rolf Woods var turneringsleder og sørget for at blindeperiodene ble lange nok til at det ikke skulle være for mye tilfeldigheter som avgjorde.

Før vi satt i gang med selve turneringen måtte vi jo ha mat. En dyktig kokk var leid inn og vi spiste et vanvittig godt måltid. Scampi til forrett med god hvitvin var godt. Men hovedretten var utsøkt! Reinsdyrfilet med soppsaus supplert med god rødvin til var supert! Kanskje denne retten var til ære for bataljonen som var med fra Finnmark? Sjokolademousse til dessert var heller ikke å forakte og kvelden hadde fått en plettfri start!

I pokerturneringen ble det spilt 5 blindenivåer første kvelden. God poker med hyggelig mengde alkohol i blodet var det, og alt gikk etter planen. Etter turneringen spilte vi litt mer poker - denne gangen for fyrstikker og hadde det koselig til langt ut i de lyse timer.

På lørdagen var det satt opp litt forskjellige aktiviteter. Paintball, hundekjøring og spa, samt det jeg valgte: En tur i alpinanlegget på Trysil, som er Norges største!

Etter disse fysiske anstrengelsene skulle pokerturnringene fortsette for de som fortsatt var med. Det var ikke jeg, så jeg gikk like godt ut i boblebadet sammen med Eirik og Lars Vegas og familien Tuborg (med barn). Vi hadde det dødsbra! Å kose seg i boblebad med hyggelig stemning er bra for sjela! Vi måtte selvsagt ha et par turer i snøen også. Det var en anelse kjølig, men vi er jo vikinger og litt fart i blodsirkulasjonen har vi vel alle godt av?

Pokerturneringen gikk sin gang. 4. og 5. plassen gikk til Svein Petter og Thomas Emil Stegelvik. 3. gikk til Lasse. Head-up spillet mellom Thomas Pedersen og Bjarne S. Uldal skulle ta lenger tid... Men det gikk ikke alt for mange timer før en vinner var kåret. Det var den yngste spilleren på turen, Thomas Pedersen, som dro hjem seieren. Gratulerer med turer både til Las Vegas og Killarney i Irland.

Etter turneringen var det igjen klart for mat. Denne gangen skulle vi ut og spise - og drikke. Også denne gangen var maten god, dog ikke så fantastisk som første dagen.

Neste post på programmet var et av Trysils hotteste utesteder. Stedet var stappfullt og folk koste seg! Det gikk med ganske mange Fishermanshots og de fleste ble i godt humør. Stemningen var veldig bra når vi bestemte oss for å dra tilbake til hytte og fortsette moroa der. Det var fortsatt fulle kjøleskap på hytta og vi kunne jo ikke uten videre forlate familien Tuborg. Hele gjengen gikk inn for at familien skulle føle seg godt mottatt og vi var plutselig gode venner med Tuborgene.

Vi klarte ikke å holde oss unna poker nå heller. Ny runde med fyrstikkpoker var resultatet. Klokka ble sånn cirka 7 før jeg måtte hilse på senga for første gang på turen. Da hadde jeg vært småtrøtt og brent opp nok fyrstikker.

Jeg sov i tre timer og var et nytt menneske. Eller ikke helt. Jeg vet ikke helt årsaken, men familien Tuborg var nok gode kjenninger av familien Tømmer. Og familien Tømmer besto bare av menn. Og disse mennene var ganske hissige! De banket og slo i ganske mange timer, men etter å ha blitt servert litt appelsinjuice og noen pizzastykker så roet de seg litt.

Turen måtte jo dessverre ta slutt. Klokken to på søndag så satte vi oss på bussen. Ganske slitne var vi, merkelig nok. Men til tross for at vi var slitne så smilte vi. Vi hadde kost oss mer enn vi hadde drømt om. Og vi var alle enige om at opplegget var supert! Og alt hadde gått på skinner!

På Gardermoen sa jeg farvel med den hyggelige gjengen. Bare Lars Egil «Lars_Vegas» Nielsen var igjen. Han sa jeg først farvel med på Kjevik. Litt vemodig var det å tenke på at helgen var over, men jeg ble raskt i bedre humør! Jeg skulle jo til Dortmund for å spille EPT om 12 timer!

Jeg har lagt ut litt bilder fra turen på www.hoivold.com.

Det ble litt utpakking og kinamat før jeg tok kvelden. Og jeg sov mange timer! Godt! Jeg trengte det!

I morgen begynner EPT German Open her i Dortmund. Som noen av dere vet så har jeg ganske gode minner herfra. Da jeg vant her i 2007 så var det en helt uvirkelig følelse. Det var bare min tredje EPT og jeg syntes fortsatt at bare det å spille en EPT var helt rått. Når en da vinner så er ikke det helt trist!

I fjor gikk det veldig bra veldig lenge. Men et par stygge potter på slutten av dag 1 ødela alt. KK mot AQ i aller siste hånden på dag 1 så bra ut. Men på turn var jeg død! Da hadde allerede alle de tre outsene til Nicolas Levi kommet i bordet!

Denne gangen har jeg andre planer. Etter et hederlig resultat i København så er jeg helt fantastisk sugen på å gjøre det enda bedre her. Spilleformen er god nok til at jeg kan komme veldig langt. En tangering av 2007 er målet!

Ingen skal si at jeg går passivt ut, i alle fall :)

ANDREAS

Kommentarer til denne saken