*Nettavisen* Sport.

Omdal: - Trist å slutte

Foto: SCANPIX

Per Ravn Omdal gir seg som president i Norges Fotballforbund på tinget i mars. - Klart det er litt vemodig, innrømmer han.

23.10.03 13:58

Omdal har til sammen sittet som president i NFF i 12 år. Men nå takker han av.

- Dette er noe jeg har grublet på lenge. Men en gang innser man at nok er nok, sier Omdal til TV 2 Nettavisen.

Heller ikke visepresident Jan Halstensen tar gjenvalg.

Fortsetter i UEFA?

I tillegg til å være president i NFF, har Omdal de siste årene vært visepresident i det Europeiske Fotballforbundet (UEFA). Omdal er en kjent og respektert figur for sitt internasjonale engasjement, og lysten finnes til å fortsette jobben der.

- Om jeg fortsetter med mitt internasjonale arbeid får jeg ta stilling til senere - det er vel i desember eller januar at UEFA må få beskjed. Jeg har synes dette arbeidet har vært veldig givende og moro, men det er et arbeidsmessig meget tungt verv. Og det er et familieaspekt her man ikke skal glemme, sier Per Ravn Omdal.

Det var imidlertid i det internasjonale arbeidet at Omdal led ett av sine nederlag. Sammen med flere andre kjørte han hardt ut mot den mektige FIFA-president Sepp Blatter mot økonomisk rot og mangel på åpenhet i organisasjonen. Den kampen vant Blatter, og Omdal mistet sitt verv i FIFA på den påfølgende kongressen i Stockholm.

- Jeg står oppreist i Blatter-striden. Det vi gjorde har ført til forbedringer i både åpenhet og økonomi, sier Omdal, og virker ikke å være bitter.

- Privilegium

Omdal har vært glødende engasjert i norsk fotballs utvikling i 30 års arbeid.

- Det er et privilegium å inneha tillitsverv i norsk fotball. Fotball har en enestående posisjon i de fleste lokalsamfunn, og vi har oppnådd gode resultater både i topp og bredde. Men etter 30 års sammenhengende virksomhet i NFF mener jeg imidlertid at tiden er inne for å si nei til gjenvalg. Ønsket om å tilbringe mer tid med familien har også vært med i bildet, sier Per Ravn Omdal.

- Hva skal du gjøre med tiden din nå, da?

- Jeg må jobbe, inntekter trenger man jo. Men jeg vet ikke med hva. Det eneste som er sikkert er at jeg fortsatt skal gå på fotballkamper, gliser Per Ravn Omdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.