RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omdiskutert Liverpool-jubel

Foto: Andrew Yates (AFP)
Sist oppdatert:
Dommer Kevin Friend viste seg som en god venn for Liverpool-spillerne mot Sunderland.

SUNDERLAND - LIVERPOOL 0-2:

Stadium of Light kokte av raseri.

Mike Summerbee og Claus Lundekvam i TV 2-studio var begge enige.

Liverpool hadde fått en god venn i dommer Kevin Friend, som hadde tildelt gjestene et straffespark de aldri skulle hatt.

Det var også målet som på mange måter avgjorde matchen mellom Sundeland og gjestene fra Liverpool, og som betyr at sistnevnte fortsatt har et ørlite håp om en topp fire-plassering i år - mens Sunderland antakeligvis kan konstatere at det nok en gang blir en plass i ingenmannsland på tabellen denne sesongen.

Hodeløs takling
Den omdiskuterte situasjonen kom etter en drøy halvtimes spill i Sunderland.

John Mensah rotet det til i forsvaret, og Jay Spearing snappet opp ballen like utenfor 16-meteren.

I et fortvilet forsøk på å hente tilbake ballen valgte forsvarsspilleren å klippe ned Spearing - en nokså hodeløs avgjørelse, skal det sies.

Men til Mensahs forsvar: Det skjedde utenfor feltet.

Det så alle, også dommeren.

Men da ville assistentdommeren ha et ord med i laget, og etter en kort diskusjon valgte dommer Friend å peke på straffemerket til enorme protester fra Sunderland-spillerne.

Liverpool takket og bukket, og Dirk Kuyt var sikker som banken selv da han satte ballen helt nede i høyre hjørne.

Er du uenig? Var straffesparket riktig idømt? Diskuter nederst i saken!

Tidlige skader
Fram til da hadde Sunderland vært det beste laget på banen, til tross for at vertene ikke klarte å skape de helt store farlighetene foran mål. Faktisk hadde ikke laget fått til en eneste avslutning mot målet til Pepe Reina i løpet av de første 45 minuttene, men Kieran Richardson var bare en skostørrelse unna å skli ballen i mål etter innlegg fra Danny Welbeck etter snaue 20 minutter.

Samme Richardson måtte for øvrig gi seg etter halvspilt omgang, og med Sulley Muntari ut med skade et par minutter tidligere var det en bratt motbakke Sunderland hadde foran seg etter Kuyts straffemål.

En scoringen som så ut til å gi Liverpool en vitamininnsprøytning, for fram mot pause var det plutselig gjestene som styrte.

Etter hvilen fortsatte gjestenes kjør, og bare en redning på streken hindret Andy Carroll i å score sitt første mål for Liverpool.

Sunderland på sin side fortsatte å streve med å skape sjanser. Dermed så Luis Suarez sitt snitt til å avgjøre kampen til gjestenes fordel.

Ingen god dag for Mensah
13 minutter gjensto da uruguayaneren fikk ballen ved dødlinjen. Spissen forserte fram mot mål, og da alle ventet en 45 graders pasning ut i feltet, svarte Suarez med å dunke ballen over keeper og i buret.

Manager Kenny Dalglish kunne ikke annet enn å stråle av sin egen juvel, som har sørget for at Fernando Torres' navn er glemt blant Liverpool-fansen.

John Mensah, derimot, som forårsaket straffesparket i første omgang, hadde ikke like stor grunn til å stråle.

Fem minutter etter 2-0-målet hindret ghaneseren Suarez i å jage et utspill fra Pepe Reina, og ble belønnet med et noe strengt direkte rødt kort fra dommeren.

Hjemmepublikummet hadde fått nok, og mange forlot Stadium of Light med en ikke spesielt fornøyd mine.

Skåret i Liverpool-gleden var at Suarez måtte forlate banen minuttet før slutt, og spissjuvelen holdt seg til lysken idet han ble erstattet med Joe Cole. Forhåpentligvis for alle med et rødt hjerte, var det bare av sikkerhetsmessige årsaker at uruguayaneren ble byttet ut.

Uansett kan Liverpool se framover med tabellen etter søndagens seier, med seks poeng opp til Chelsea på fjerdeplass. Sistnevnte har riktignok to kamper til gode, og kan øke avstanden når laget møter Manchester City senere på søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere