*Nettavisen* Sport.

Omdiskutert mål tente Arsenal

Tottenham scoret et mål som vil bli diskutert lenge. Det tente Arsenal-spillerne, som fortsatt har håp om å kapre 4. plassen i Premier League.

22.04.06 18:33

ARSENAL - TOTTENHAM 1-1: 66 minutter var spilt da Gilberto og Emmanuel Eboue kolliderte på midtbanen og ble liggende skadet. Alle Arsenal-spillerne og flesteparten av Tottenham-spillerne ventet at Edgar Davids skulle spille ballen over sidelinjen.

Men nederlenderen så potensialet i situasjonen og satte fart mot et stillestående Arsenal-forsvar. Inne i feltet fant han Robbie Keane som bredsidet ballen i åpent mål. Til ville protester fra hjemmelagets spillere.

Etter scoringen fikk Eboue tilsyn av Arsenals fysioterapeut. En scoring som vil bli diskutert veldig lenge i England.

- Vi liker ikke å score slike mål, men gjort er gjort, og vi kan ikke gjøre noe med det, sier Michael Carrick til Sky Sports etter kampen.

Og Thierry Henry innrømmer at målet tente Arsenal-spillerne.

- Vi ble irriterte, sier han.

Henry på benken
Men Arsenal kan takke seg selv. Arsene Wenger hadde tirsdagens semifinale mot Villarreal i bakhodet da han tok ut startoppstillingen. Fem av dem som startet mot Villarreal på onsdag var ute, blant dem Thierry Henry og Cesc Fabregas.

Først etter en drøy times spill kom duoen på banen. Like etter scoret Keane målet som holdt på å avgjøre kampen om fjerdeplassen i Premier League.

Men ni minutter før slutt var det tid for litt magi av Thierry Henry. Arsenal-kapteinen chippet ballen forbi Paul Robinson med utsiden av foten og i nettet. Muligens skulle det vært et frispark til Paul Stalteri i forkant av scoringen.

Davids utvist
Ikke lenge etter fikk Davids sitt andre gule kort for en håpløs takling av Fabregas, og forlot banen til stor jubel blant hjemmelagets supportere.

Etter kampen nektet Wenger å takke sin kollega Martin Jol for kampen. De to managerne kranglet høylydt etter Tottenhams ledermål og var tydeligvis ikke venner etter kampen.

- Personlig synes jeg det var en skam. Når du ser Michael Carrick nøler når han ser to spillere ligger nede. Jeg tror ikke på Tottenham-spillerne når de sier at de ikke så det, sier Wenger.

Men får lite støtte av Jol.

- For å være ærlig så så jeg ikke hva som skjedde. Wenger var skikkelig irritert, men jeg så det ikke, sier Jol.

Tottenham har fortsatt ikke vunnet på Highbury siden 1993, men er fortsatt i førersetet i kampen om 4. plassen i Champions League.

Spurs er fire poeng foran sine rivaler, men Arsenal har en kamp mer igjen å spille.

Tottenhams kamper:
Bolton (hjemme)
West Ham (borte)

Arsenals kamper:
Sunderland (borte)
Manchester City (hjemme)
Wigan (hjemme)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.