ENGLAND-DANMARK 2-1 (e.e.o.):

For etter at det ble en stillingskrig etter at begge lagene scoret like før pause i den andre omgangen, var det England som til slutt kunne strekke henda i været etter 120 knalltøffe minutter foran over 60.000 tilskuere på Wembley. Etter kampen ljomet "It's Coming Home" og "Sweet Caroline" utover arenaen, der engelskmennene jublet hemningsløst. Til å få gåsehud av!

Og det var kaptein Harry Kane som ble den store helten, men det var bare så vidt. England fikk straffe etter 103 minutter, Kane bommet fra elleve meter, men skled inn returen fra kloss hold til 2-1. Målet var hans 35. på 58 kamper.

Straffesituasjonen skapte sterke reaksjoner.

- Ikke fortell meg at dommeren ikke har i bakhodet straffe/ ikke straffe til Kane tidligere - og bestemmer seg for å jevne ut. Problemet da: Han dømmer gal straffe, skriver Lars Tjærnås.

Tidligere England- og Manchester City-spiller Micah Richards innrømmer at han forstod lite da VAR ikke gjorde om avgjørelsen.

- Jeg synes dommerne og avgjørelsene i dette mesterskapet har vært fantastisk, men jeg kan ikke se hvorfor den ikke blir omgjort. Jeg vet ikke om publikum spilte en rolle i det, fordi taket løftet seg da Sterling gikk ned. Jeg mener dommerne gjorde feil her, sier Richards på BBC.

Selv sier Raheem Sterling følgende til BBC om situasjonen der han gikk i bakken innenfor sekstenmeteren.

- Jeg gikk inn i boksen og han stakk ut høyrebeinet sitt, sa Sterling, som dermed konkluderte med at det var korrekt å dømme straffe.

Danmark presset på for mål i den andre ekstraomgangen, men gikk tom for krefter og skapte lite det siste kvarteret. Dermed vant England 2-1, og det er de som skal møte Italia hjemme på Wembley til EM-finale søndag 21.00.

Les også: Mener England får urettferdig fordel: - Hva i helvete er det UEFA tenker på?

Klassefrispark fra Damsgaard

Med Prins William på tribunen skapte Raheem Sterling kampens første farlighet etter 13 minutter. City-angriperen fikk ball på 20 meter, utfordret Andreas Christensen og skjøt etter å ha dratt seg inn i banen. Sterling fikk ikke særlig klem på skuddet, som ble reddet enkelt av Schmeichel.

Minuttet etter fikk Kane skutt upresset på halvvolley fra 16 meter, men forsøket gikk mange meter over. England-presset var satt, men danskene hang så absolutt med og skapte flere småfarligheter.

Og like før pause sprakk nullen for engelskmennene. Luke Shaw mistet hodet på et frispark fra 35 meter da han reiv ned Christensen, og Danmark fikk frispark ti-tolv meter nærmere. Det takket og bukket Mikkel Damsgaard for. Sampdoria-unggutten skrudde ballen rett over muren og vakkert i mål til 1-0.

Scoringen var hans andre i dette mesterskapet, og det første målet rett fra frispark i EM.

Sterling-sjansebonanza

Sju minutter før pause fikk Sterling en helt vanvittig mulighet til å utligne. Kane spilte ballen på blank kasse til Sterling, som på uforståelig vis satte ballen rett på Schmeichel.

Men bare minuttet etter fikk Sterling sin revansje. Bukayo Saka, som med sine 19 år og 305 dager ble den yngste engelskmannen til å starte en kamp så sent i et sluttspill i en så stor turnering, slo inn fra dødlinja. Sterling skulle bare sette ballen i mål fra to meter, men Simon Kjær kom først på ballen.

Uheldigvis for Danmark-kapteinen skled Kjær ballen i eget mål. Det var det første selvmålet England har fått med seg i et EM.

Klasseredning av Schmeichel

Også etter scoringen presset England på for nytt mål, men Danmark holdt unna til pause. Dermed var lagene like langt etter de første 45 minuttene.

Harry Maguire var centimetere unna å sende England opp i 2-1 ti minutter ut i den andre omgangen. Midtstopperen raget høyest i boks etter et frispark og fikk headet på mål. Schmeichel hentet ballen nærmest ut av målet og hindret mål med en klasseredning.

Og da Kalvin Phillips blåste ballen langt over fra 18 meter på overtid, og etter at Kane skjøt i blokka fra fem meter noen sekunder på overtid av overtiden, ble det ekstraomganger.

Straffemål etter VAR-sjekk

Ekstraomgangens første mulighet kom fire minutter ut i den første omgangen. Kane kom alene, men litt skrått, med Schmeichel, men skuddforsøket ble lekkert reddet av Leicester-målvakten. Like etter fikk Sterling en ny, god mulighet da han fikk skyte fra 18 meter, men forsøket gikk himmelhøyt over. England nærmet seg.

De fikk til slutt betalt for presset etter 102 minutter, da Sterling gikk ned i boks etter å ha blitt felt av Mathias Jensen. VAR ble blandet inn, men straffen sto. Kane sitt første forsøk ble reddet av Schmeichel, men returen ble satt i mål fra Kane fra to-tre meter.

Danmark kjempet tappert, men klarte ikke å skape noe særlig på tampen. Dermed endte det 2-1.