Gå til sidens hovedinnhold

OneCos mestershow

Det omstridte laget tok sin andre strake seier i norgescupen.

Klassisk norsk høstvær var det som ventet feltet i årets femte norgescupritt.

Halden var vertskap for arrangementet, og værforholdene og farten sørget for at det ble et skikkelig sliteløp, hvor et kraftig redusert hovedfelt skulle gjøre opp om seieren.

Øster Hus-Ridley var svært aktive, og etter tre runder kom det seg fri to store grupper, som smeltet sammen til en frontgruppe på omtrent 25 ryttere.

På slutten var det mange angrep, blant annet prøvde både Christer Jensen og Håvard Blikra seg, men det hele ble avgjort i en spurt.

Her var det et annet kontinentallag som dominerte. I spurten ble det tøff kamp mellom OneCo-Mesterhus som kjørte for Jon Einar Bergsland og Øster Hus-Ridley. Faktisk så tøff at det ble en velt i den siste svingen.

- Jeg hadde to hjelpere foran meg og så kom Øster Hus sitt tog opp og utfordret oss. Det ble en litt for drøy posisjonskamp og det ble en velt, forteller Jon Einar Bergsland til procycling.no.

Les også:- Norges største sykkelflopp gjennom tidene

Den rutinerte rytteren som vant bronse under gaterittet i NM gjorde ingen feil da han kom seg unna velten og spurtet inn til seier foran Oskar Landa. Dermed ble det en flott opptur for laget det blåste friskt rundt i sommer.

- Vi ryttere har hatt fokus på å kjøre ritt som normalt og det er klart det er gøy å vise oss frem etter noe sånt, avslutter en lykkelig vinner.

Kristian Dyrnes beholder ledelsen sammenlagt.

Resultater:
1. Jon Einar Bergsland (OneCo-Mesterhus)
2. Oskar Landa (Stavanger SK)
3. Max Emil Kørner (Ringeriks-Kraft)

Lillehammer-jubel
I juniorklassen var det åtte ryttere som lå lenge i brudd. De preget rittet, og det tøffe tempoet som ble satt opp i hovedfeltet for å hente inn igjen utbryterne gjorde at mange falt av.

I spurten var det Lillehammers Sivert Fandrem som stakk av med seieren. Han dro også hjem fra Halden med den gule ledertrøyen, som et symbol på at han er mannen å slå under norgescupavslutningen 29. september.

Resultater:
1. Sivert Fandrem (Lillehammer CK) 2.58.41
2. Petter Theodorsen (Glåmdal SK) s.t.
3. Henrik Evensen (Eidsvoll SK) s.t.

Torp tilbake i slag
I kvinneklassen var det en gammel kjenning som slo til. I spurten mellom de fremste åtte rytterne var veteranen Linn Torp klart best og vant foran lagvennine Marissa Stander.

Frem til finalen hadde det vært litt passiv kjøring, og Eidsvoll-duoen hadde allerede prøvd å skape litt med noen småstøt og hardkjør i de få bakkene som fantes.

Da plan A ikke fungerte fikk duoen beskjed om å sette fart med 1 kilometer igjen. Det gjorde Stander, og taktikken slo til for fullt. Torp kunne fyke inn til en etterlengtet triumf, mens lagvenninen sørget for en flott dobbelseier.

Cecilie Gotaas Johnsen, som har herjet i et fransk etapperitt denne uken, stilte ikke til start, men beholder ledertrøyen før årets siste ritt.

Resultater:
1. Linn Torp (Eidsvoll SK) 2.17.28
2. Marissa Stander (Eidsvoll SK) +1
3. Camilla Sørgjerd (CK Victoria) s.t.

I kvinner junior utviklet det seg til å bli en duell mellom VM-klare Larissa Kristianen og Tromsøs Solveig Edøy. Kristiansen trakk det lengste strået, og i og med at sammenlagtleder Siri Minge ikke stilte til start, tok Kristiansen også over sammenlagtledelsen.

Resultater:
1. Larissa Kristiansen (Grenland SK) 2.17.37
2. Solveig Edøy (Trømsø CK) +5
3. Tiril Hole Mohr (Stavanger Sykleklubb) +2.26

Fullstendige resultater finner dere her (ekstern lenke)

Kommentarer til denne saken