Onsdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Chelsea vil og de vil, men får det ikke helt til.

12.08.09 12:40

Chelsea har så langt bare forsterket stallen med tre nye spillere i sommer, men det virker ikke som om klubbens nye manager, Carlo Ancelotti, er helt fornøyd med stallen ennå. Italieneren skal ha flere toppspillere på ønskelisten, men sliter med å få tak i de han vil ha. Londonklubben skal ifølge The Sun blant annet ha fått avslått et bud på rundt 220 millioner kroner for Romas defensive midtbanemann Daniele De Rossi. Bayern Münchens Franck Ribery står også på listen, men heller ikke franskmannen er innenfor den riktige prisklassen. Derfor ser Ancelotti nå mot en spiss. Sampdorias Giampaolo Pazzini skal være aktuell for Stamford Bridge-klubben, og prisen skal ligge på 170 millioner norske kroner, skriver Daily Express.

En som ikke ser ut til å være med i Ancelottis framtidsplaner er høyreback José Bosingwa. Den noe ustabile portugiseren imponerte ikke nevneverdig i løpet av sin første sesong i London, og Bayern München skal være villig til å hente ham til tysk Bundesliga. Bosingwa selv vil også flytte på seg, og et bud på rundt 150 millioner kan være nok til å forsegle en avtale.

Foto: EPA/Scanpix

Chelsea kunne nok ønske å kvitte seg med Andrej Sjevtsjenko også, men den aldrende ukraineren ser ut til å bli i klubben. Spissen har nemlig takket nei til et tilbud fra gamleklubben Dinamo Kiev, og dermed kommer han til å fortsette å tjene fett i Chelsea. Noe særlig spilletid kan han imidlertid ikke regne med denne sesongen.

Aston Villa-manager Martin O'Neill har ambisjoner om å hente en venstreback, og Blackburns Stephen Warnock får nord-iren til å smile bredt. Blackburn-manager Sam Allardyce krever imidlertid hele 120 millioner for den tidligere Liverpool-spilleren. Villa skal i utgangspunktet bare være villig til å betale en tredjedel av denne summen.

O'Neill har også flere navn på listen sin. David Bentley og Jermaine Jenas, som begge tjener til brød og ost i Tottenham, er spillere som den nord-irske ringreven mener kunne gjøre en god jobb på Villa Park. Hvorvidt Spurs er villig til å kvitte seg med to sentrale spillere så tett på sesongstart, er en annen sak.

Men om Harry Redknapp får inn de forsterkningene han ønsker så kan det kanskje være en sjanse for Aston Villa. Redknapp er i hvert fall på jakt etter en ny stopper, siden Jonathan Woodgate er ute i to måneder med en skade. Hvem som skal erstatte den tidligere Real Madrid-spilleren blir det ikke spekulert i.

Tottenham skal også være på jakt etter midtbanemannen Moussa Sissoko. Midtbanemannen spiller for tiden i franske Toulouse, og londonklubben skal være villig til å punge ut mellom 120 og 150 millioner for den talentfulle spilleren. Toulouse er imidlertid griske, og forlanger minst 250 millioner kroner for sin juvel.

Michael Mancienne er Chelsea-spiller, og har vært innom det engelske landslaget. Tidligere har han vært på lån i Wolverhampton, og nå håper den nyopprykkede Premier League-klubben å sikre seg stopperen på en ny sesonglang låneavtale.

Foto: (AFP/Scanpix)

West Ham trenger en spiss, og Hammers-manager Gianfranco Zola prioriterer rutine. Både Luca Toni fra Bayern München og Eidur Gudjohnsen fra Barcelona har blitt nevnt som mulige kandidater. Londonklubben foretrekker å hente en av spillerne på lån. West Ham skal også være ute etter å sikre seg Napoli-forsvareren Leandro Rinaudo som en erstatter for enten Matthew Upson eller James Collins, som begge er linket med en overgang til andre klubber.

Også Lucas Neill kan være på vei tilbake til West Ham. Backen har så langt ikke skrevet under på noen ny kontrakt med klubben, men ifølge The Sun så vurderer han nå et nytt tilbud.

Steve Bruce liker Lee Cattermole. Sunderland-manageren hentet den aggressive midtbanespilleren til Wigan, og nå vil han bringe spilleren videre til Sunderland. Bruce skal være villig til å legge rundt 100 millioner på bordet for å sikre seg sin favorittspiller.

Blackburn har troen på at tidligere Real Madrid-spiller Michel Salgado har noe å gjøre i Premier League, og har tilbudt backen sjansen til å vise seg fram på prøvespill. Blackburn skal også være favoritt til å sikre seg Rennes-vingen Olivier Thomert, men møter konkurranse fra Wigan og Birmingham.

Arsenal jakter en midtsopper, og Brede Hangeland har lenge stått på ønskelisten. Men ifølge The Daily Mail skal Arsène Wenger flere alternativer på lur. Borussia Dortmund-spilleren Neven Subotic skal være en av disse, og tyskerne skal være villig til å slippe stopperen for den nette sum av 120 millioner kroner.

Kanskje Wenger ser mot den 20 år gamle serberen fordi Fulham nekter å selge Hangeland. Til tross for at Arsenal skal være villige til å betale rundt 120 millioner, noe som ville vært salgsrekord for Fulham, så har Roy Hodgson bestemt seg for å takke pent nei til tilbudet. I stedet ønsker Hodgson å bruke penger. Nærmere bestemt 40 millioner for å sikre seg Nigel Reo-Coker fra Aston Villa.

Kilder: Daily Mirror, The Sun, Daily Mail, Daily Star, The Guardian, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.