Onsdagens Premier League-rykter

Foto: Bob Edme/AP

Liverpool har plutselig fått en hel pengebinge til spillerkjøp! Eller?

Det har vært relativt stille rundt Liverpool når det gjelder spillerkjøp i januar, og det kan ha en sammenheng med at klubben sliter med dårlig økonomi. Stadionbyggingen har fortsatt ikke startet, og manager Rafael Benitez skal ha fått beskjed om at inntektene fra spillersalg ikke nødvendigvis vil kunne brukes på spillerkjøp.

Nå ryktes det at Maxi Rodriguez kan bli klar i løpet av onsdagen. Argentineren vil bli en forholdsvis billig investering, men det blir ikke Marouane Chamakh.

Daily Mirror har den så langt soleklare kandidaten til dagens villeste rykte, og det omhandler nettopp denne Bordeaux-spissen med seks mål på 19 ligakamper. Avisen skriver at Chamakh er kontraktsløs etter sesongen, hvilket betyr at han dermed kan inngå kontrakt med ny klubb allerede nå, ettersom det gjenstår under et halvt år av den gjeldende kontrakten. Liverpool skal utnyttet dette ved å bli enig med ham om en monsterkontrakt på 12 millioner pund i underskriftbonus og 60.000 pund i ukelønn.

Overgangen fra Bordeaux vil koste 25 millioner pund, skriver avisen.

Dette er naturligvis gledelige nyheter for alle Liverpool-fans, for dette må jo bety at klubben igjen tilhører de rikeste i Europa. Alternativt betyr det bare at Daily Mirror rører fælt.

Vi tillater oss å tro mest på den siste teorien.

Langt mer troverdig er Daily Mirror når avisen forteller at Portsmouth har takket nei til et bud fra Sunderland på sju millioner pund pluss Anton Ferdinand for Younes Kaboul. Det kan virke som galskap å takke nei til noe sånt i den økonomiske situasjonen Pompey er nå, men den økonomiske politikken til sørkystklubben er jo tuftet på nettopp galskap.

Vi fortsetter runden med mer stoff fra Daily Mirror. Tottenham forsøker å hente Mathieu Flamini tilbake til London, fra AC Milan. Franskmannen gjorde sine saker svært bra i Arsenal, som dere sikkert husker. En mulig finansiering kan være å selge Roman Pavljutsjenko til Zenit St. Petersburg for 10,2 millioner pund. Arsenal har på sin side vunnet en duell med Everton i kampen om Real Americas bolivianske midtbanespiller Samuel Galindo.

Det er forresten mer Tottenham-stoff i engelske aviser onsdag. The Guardian forteller at klubben har blitt enig med den 20 år gamle midtbanespilleren Sandro om de personlige betingelsene, og at han vil bli kjøpt fra Internacional for seks millioner pund. Kan vi kalle dette dagens første troverdige rykte? Det virker i alle fall mer sannsynlig enn at Tottenham skal få tak i Joe Cole fra Chelsea, som Daily Star melder.

Et annet rykte som er nokså troverdig, er The Times' sak om at Galatasaray har tilbudt Everton 800.000 for den anvendelige forsvarsspilleren Lucas Neill. Faktisk virker heller ikke The Sun-saken om at Aston Villas Marlon Harewood er ønsket av Leeds å være helt på jordet. Harewood hører i alle fall hjemme i League One.

Vi avslutter med et par småting som ikke handler om overganger, men som absolutt er interessant: Englands landslagssjef Fabio Capello er ifølge The Times innstilt på å la Birminghams innleide keeper Joe Hart få sin landslagsdebut på Wembley, i kampen mot Egypt 3. mars. Vel fortjent!

I tillegg meldes det fra Daily Mirror at Sam Allardyce har fått to kamper på seg til å redde managerjobben i Blackburn. Vi ønsker lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.