*Nettavisen* Sport.

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Galskapen herjer i Premier League! Eller er det kun i avisene?

21.04.10 13:02

Treffprosenten på overgangsryktene i engelske aviser er vel ikke akkurat på nivå med redningsprosenten til Brad Friedel i Aston Villa, og når man leser onsdagens aviser forstår man hvorfor.

Det er jo galskap, mye av det.

Bolton Wanderers vil for eksempel kreve 17 millioner pund for midtstopperen Gary Cahill, skriver The Sun, dersom han kommer med i den engelske VM-troppen. Er det ikke enklere å melde at Cahill ikke er til salgs?

En som er til salgs, er Manchester Uniteds Dimitar Berbatov. Sir Alex Ferguson investerte 30 millioner pund i bulgareren, og ble visstnok ganske grinete da han nylig fant ut at det ikke var angrefrist på kjøpet. Nå kan han ifølge The Sun få tilbake 20 av de 30 millionene, ved å takke ja til AC Milans sommerbud.

Den samme avisen skriver at Ferguson vil gi seg etter neste sesong og at skotten anser David Moyes, som nå er i Everton, som den rette mannen til å overta managerstolen på Old Trafford. Uansett hvem det blir, er det bare å ønske lykke til. Det må ha vært enklere å hoppe etter Bjørn Wirkola enn det blir å sjefe etter Sir Alex Ferguson.

The Sun nevner ikke Rafael Benitez blant de aktuelle etterfølgerne.

Liverpools manager skal imidlertid være aktuell for Juventus. Den italienske klubben hadde ifølge Daily Mirror gitt spanjolen frist ut denne uka med å takke ja eller nei til tilbudet deres, men denne fristen er ifølge samme avis flyttet til sesongen er over. Bli ikke overrasket om Daily Mirror om noen uker flytter fristen fram til jul, og så neste sommer igjen, og så neste jul og så videre.

Apropos Liverpool: Kaptein Steven Gerrard mener ifølge Daily Mail at Liverpool må kjøpe fire kvalitetsspillere hvis den skal kunne kjempe om ligatittelen neste sesong. Xabi Alonso i Real Madrid kunne jo vært et sted å starte, Benitez? Nei, vent, Steven Pienaar i Everton er faktisk det foretrukne valg, hvis vi skal tro Daily Mail (Noe som for øvrig sjelden er lurt).

Ryktebørsen forflytter seg fra en pengelens klubb til en pengenes klubb, nærmere bestemt Chelsea. Roman Abramovitsj har bestemt at alle kontraktsforhandlinger skal utsettes til etter sesongen. Den russiske eieren tror ifølge The Times at spillere som Joe Cole, Michael Ballack og Deco vil prestere bedre dersom de spiller for nye superkontrakter.

Samtidig kobles Chelsea til anstendige alternativer som Franck Ribery i Bayern München, som vel har en del annet enn fotball å tenke på for tiden, og Atletico Madrid-spissen Sergio Kun Agüero. Det er goal.com som melder dette.

Manchester City har ifølge Daily Mirror satt Ashley Young fra Aston Villa på ønskelisten for sommeren, mens klubbsekretæren er i ferd med å bestille enveisbilletter vekk fra City of Manchester Stadium for Craig Bellamy, Martin Petrov og Shaun Wright-Phillips. Sistnevnte er jo allerede både kjøpt og solgt fra Manchester City én gang, så det er vel på tide med rundtur nummer to?

Morten Gamst Pedersen skal ifølge Daily Mirror ha fått beskjed fra Blackburn Rovers manager Sam Allardyce at han i løpet av dagen i dag – onsdag 21. april 2010 – må bestemme seg for om han vil forlenge kontrakten eller ikke. Du kan jo spørre deg hvorfor vi ikke omtaler dette i en egen sak i Nettavisen.

Har du spurt deg selv?

Fint! Svaret er enkelt: Vi tror ikke noe på dette. Men i ryktebørsen passer det jo fint!

Blackburn slåss ellers med både Birmingham og italienske Roma om signaturen til Estudiantes-spissen Mauro Boselli, forteller The Sun, som legger til at veterankeeperen David James heller vil spille i Championship med Portsmouth enn Premier League med West Bromwich Albion neste sesong. Det forutsetter vel at Portsmouth fortsatt eksisterer når neste sesong sparkes i gang, James?

West Bromwich har allerede sikret opprykket fra tullenavndivisjonen Championship, og klubben skal ifølge Daily Mail gjøre alt den kan for å motstå alle tilbud som måtte komme for ettertraktede Graham Dorrans i sommer.

Vi avslutter onsdagens ryktebørs i West Ham, denne sjarmerende, bobleblåsende lille klubben fra Øst-London som eierne av Thames Ironworks and Shipbuilding Co. Ltd stiftet i 1895. Hammers har jo sett bedre tider, og er nå på utkikk etter manageralternativer til Gianfranco Zola.

Ifølge Daily Express har klubben ett førstevalg dersom klubben beholder plassen i Premier League og ett førstevalg dersom det blir nedrykk til tullenavndivisjonen. Steve McClaren, som gjør suksess med FC Twente i Nederland, får tilbudet hvis det blir Premier League, mens Alan Pardew får tilbudet hvis det blir tullenavndivisjonsspill.

Alan Pardew, ja. Nemlig. Han som fikk sparken i West Ham i desember 2006.

Og sånn går no dagan – både i ryktebørsen og i Premier League.

Kilder: BBC, The Independent, The Times, Daily Mail, The Sun, Daily Mirror, Daily Express, Goal.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.