RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Onsdagens Premier League-rykter

Sist oppdatert:
Bytter disse spissene klubb i sommer? Sjekk onsdagens rykter her.

Manchester City-manager Roberto Mancini ønsker ikke å kjempe om Mesterliga-plass. Han vil kjempe om gull. Ifølge the Sun kan det derfor bli aktuelt å selge Shaun Wright-Phillips, Emmanuel Adebayor, Wayne Bridge og Stephen Ireland i sommer.

Fernando Torres er et kjent mål, onsdag skrives det om et bud på 50 millioner pund, men ifølge tyske Bild er Bayern Münchens Roma-utleide 32-åring, Luca Toni utrolig nok et annet alternativ.

Toni for Adebayor? Vi tror det ikke før vi ser det.

City vurderer visstnok også PSV Eindhovens bulgarske høyreback, Stanislav Manolev, men 24-åringen skal også være ønsket av Aston Villa.

Så spørs det hva som skjer på keeperplassen, og om Mancini er villig til å slippe Joe Hart også neste sesong. Keeperen ble kåret til sesongens beste av spillerne i Premier League, etter et fantastisk utlån i Birmingham, og Birmingham ser nå på alternativer hvis City nekter å slippe ham.

Manchester United-keeper Ben Foster skal være ett alternativ. Notts Countys Kasper Schmeichel også, etter at det ble kjent at han kan forlate klubben gratis i sommer. Problemet er at Birmingham er ikke alene om å være på keeperjakt. Tottenham vurderer også Schmeichel. I tillegg har Harry Redknapp fått vite at Genoa-keeper Marco Amelia er til salgs for fire millioner pund.

Eller hva med Marseille-keeper Steve Mandanda?

- Drømmen min er å spille i Premier League, sier han.

Heurelho Gomes skjelver nok uansett ikke i buksene.

Liverpools kjøp av Charlton-talentet Jonjo Shelvey var kanskje ikke det fansen håpet på. Trolig er fansen også skeptiske til denne spilleren. Scottish Sun skriver nemlig at Liverpool følger Rangers-talentet Danny Wilson (18) nøye. Klubbene har allerede diskutert en mulig overgang, og nå har Wilsons kontraktsforhandlinger med Rangers brutt sammen.

Men om Shelvey og Wilson kanskje ikke står øverst på fansens ønskelister, så høres vel dette mye bedre ut? Nettstedet footylatest skriver nemlig at Carlos Tevez muligens kommer til å ønske seg vekk fra Manchester i sommer, og at en overgang til Liverpool verdt 18 millioner pund er en mulighet.

Juventus, som av en eller annen grunn ønsker nesten hele Liverpool, skal også følge situasjonen til Alberto Aquilani nøye. Dette ifølge nettstedet Novantesimo.it.

Når vi snakker om toppklubber, så kan vi vel også nevne Barcelona. Tirsdag kom den surrealistiske meldingen om at spanjolene visstnok skulle være interessert i Newcastles Steven Taylor, men Evening Chronichle skriver at engelskmennene fortsatt ikke har hørt fra Barcelona.

Merkelig det, gitt.

Da høres det ganske så mye mer sannsynlig at Real Madrid har identifisert Alvaro Arbeloa som det svake leddet i backrekka, og at Cristiano Ronaldo derfor ber dem om å hente Manchester Uniteds Patrice Evra som hans erstatter. Spanjolene står klare med 20 millioner pund. Ifølge franske rapporter skal Evra visstnok vurdere en ny utfordring etter å ha vunnet det som er å vinne i United.

Det kan skje mer på Old Trafford i sommer også. Dimitar Berbatov ble aldri en ny Eric Cantona, og footylatest, de med den meget troverdige historien om Carlos Tévez til Liverpool, mener å vite at United kommer til å bruke pengene etter et salg av Berbatov til å sikre seg argentinske Mauro Boselli.

Så til de litt mindre glamorøse lagene.

Nyopprykkede WBA sa tirsdag nei til West Hams bud på fire millioner pund for Graham Dorrans. Prisen for midtbanespilleren skal være satt til 12 millioner pund - og da er de vel sikret å beholde ham også neste sesong.

Sunderland-manager Steve Bruce er blitt glad i Tottenhams Alan Hutton, som har vært på lån i klubben en stund, og betaler gjerne fem millioner pund for å få ham permanent.

Paul Scharner er en herlig type, men i Wigan blir han kanskje ikke altfor mye lenger. Manager Roberto Martinez kommer til å gjøre store forandringer på stallen i sommer, og den tidligere Brann-spilleren skal være ønsket av både Everton og Fulham. Mario Melchiot, Kapo og Jason Koumas skal også være på vei ut. Martinez har jo en forkjærlighet for Swansea-spillere, så da raider han vel sin tidligere klubb igjen for å hente erstattere da.

Og helt til slutt: Wolverhampton ønsker Robbie Keane på lån fra Tottenham, men sistnevnte er ikke så giret på et nytt utlån for den nå Celtic-utleide spissen. De vil heller selge ham for åtte millioner pund. Samtidig ser Wolves-manager Mick McCarthy til nedrykkede Hull. Han ønsker Stephen Hunt og Kamil Zayatte derfra.

Da er det bare å avslutte med et stort JØSS - i dag ble det faktisk en hel ryktespalte uten Arsenal.

(Kilder: BBC, Daily Mail, The Guardian, Footylatest, Tribalfootball, Novantesimo.it., The Sun, Scottish Sun, Daily Mirror, avisa JDD, Evening Chronicle)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere