*Nettavisen* Sport.

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: (AFP/Scanpix)

Chelsea dropper en VM-stjerne, og sikter seg i stedet inn mot en annen.

14.07.10 13:56

Arsenal vil ha ham. Real Madrid vil ha ham. AC Milan skal være interessert. Men nå ser det ut til at det er Chelsea som skal få napp på brennhete Romelu Lukaku fra Anderlecht.

Spilleren som av media har blitt omtalt som de den «nye Didier Drogba» skal ha blitt observert på Stamford Bridge iført en Chelsea-trøye, skriver Daily Star. Den 17 år gamle spisskometen har totalt scoret 19 mål på 46 kamper for sin belgiske klubb, og har allerede debutert på det belgiske landslaget.

En som trolig ikke blir å finne på Stamford Bridge neste sesong er Ashley Cole. De fleste begynner vel trolig å bli lei av å lese rykter om venstrebacken, men onsdag, som stort sett alle andre dager føler engelske tabloider trang til å skrive om den tidligere Arsenal-spilleren. Også i dag er det Real Madrid han linkes til, og ifølge Spania-helt og Real Madrid-keeper Iker Casillas skal engelskmannen nærme seg en overgang. Overgangssummen for 29-åringen skal være på rundt 300 millioner kroner.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Chelsea meldte tidligere i sommer sin interesse for Mesut Özil, men etter tyskerens suksess i VM har markedsverdien økt betraktelig, og londonklubben har derfor måtte se etter andre spillere. En annen som imponerte i VM var Özils landsmann Sami Khedira. 23-åringen fra Stuttgart skal nå være aktuell.

Carlo Ancelotti ønsker også å gi Manchester United og Manchester City kamp om Inters Mario Balotelli. United skal imidlertid være favoritt til å sikre seg bråkmakeren. Sir Alex Fergusons bud på rundt 280 millioner kroner skal så langt være det høyeste den italienske klubben har mottatt.

De regjerende europamesterne kan altså miste et spisstalent, men få en defensiv midtbanespiller. Inter-manager Rafael Benítez har nemlig gjort det klart at han vil ha med seg Javier Mascherano fra Liverpool, og det Benitez vil ha, skal Benitez få. Argentineren har også uttalt at han det ville være en drøm å få spille videre under den spanske Inter-manageren.

Skulle Liverpool-manager Roy Hodgson være så heldig å få noen kroner å rutte med vil han bruke de på sørkoreanske Chu-Young Park fra Monaco. Spissen imponerte i årets VM.

Hodgson har altså forlatt Fulham, men på Craven Cottage har man høye ambisjoner for en erstatter. Otmar Hitzfeld skal nå være i samtaler med klubben. Tidligere har også Sven-Göran Eriksson blitt nevnt som en het kandidat til den ledige jobben.

Manchester City er en av få Premier League klubber som allerede har styrket stallen med stjerner i sommer, og derfor må noen også ut. Robinho og Craig Bellamy skal være blant dem som det ikke lenger er plass til på City of Manchester Stadium, og henholdsvis AC Milan og Tottenham skal være villige til å plukke opp hver sin spiller. En samlet verdi på de to skal ifølge The Times være på svimlende 800 millioner kroner. Tottenham-manager Harry Redknapp skal også ha ambisjoner om å plukke opp Micah Richards fra de lyseblå i løpet av sommeren.

City skal også ha tilbudt sønnen til skuespiller Dirk Benedict, Roland Benedict, muligheten til prøvespill. Benedict den eldre spilte som kjent karakteren Tempelton «Faceman» Peck i den gode gamle TV-serien A-Team. Serien har nylig blitt film.

Ryan Babel har i lang tid blitt linket til Birmingham, og nå håper manager Alex McLeish å få nederlenderen på plass. Et bud på rundt 80 millioner kroner skal være nok til å overtale Liverpool.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

For Bolton er det en selvfølgelighet å hente spillere fra Real Madrid. Nå håper Trotters-manager Owen Coyle at Marcos Alonso skal bli hans spiller for den nette sum av 20 millioner.

Sunderland vil også forsterke, og prøver å få napp hos Nelson Valdez. Spissen spiller for tiden i Borussia Dortmund.

Kilder: BBC, The Sun, Daily Star, Daily Mirror, Times, Daily Mail.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.