*Nettavisen* Sport.

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Denne VM-stjerna vil ikke til Premier League.

28.07.10 12:33

Nok av rykter å ta av onsdag også. Vi starter med Benficas midtstopper David Luiz som skal ha fått påsatt en prislapp på 330 millioner kroner. Chelsea, Manchester City og Real Madrid er de tre klubbene som har sett seg ut Luiz. Men ifølge Daily Mail er det City som leder an i løpet om midtstopperen, mens Real Madrid er hakket bak.

James Milner har også vært et hett navn i Manchester, men nå skal City ha slått fra seg Aston Villa-spilleren som et mulig kjøp, melder Daily Star. Det er imidlertid like spennende å se hvem som må vekk fra City som hvem de henter. Roberto Mancini har nemlig varslet en real ryddesjau i stallen, og når spekuleres det i hvem som er på vei bort. Craig Bellamy, Stephen Ireland og Roque Santa Cruz skal være på vei bort. Ifølge Daily Mirror skal City være klare til å slipp Santa Cruz til Marseille for under halvparten av de 180 millioner kronene de betalte for ham. Skulle ikke Marselle få fatt i Santa Cruz er de interessert i å hente hans kollega Emmanuel Adebayor, skriver imscouting.com. I tillegg skal spissen Jo være på vei bort, og Blackburn ryktes å være det laget som er mest interessert.

Sami Khedira fikk sin plass på fotballens stjernehimmel under sommerens VM og nå skal unggutten være på vei bort fra Stuttgart. Chelsea og Manchester United har begge vist interesse, men Khedira vil kun gå til Real Madrid, skal vi tro imscouting.com.

En som skal vekk fra Real Madrid er legenden Raúl. Både Tottenham og Newcastle har meldt sin interesse, men nå ser det ut til at spissen ender i tyske Schalke, slik det har vært hevdet lenge.

Onsdag kom gladnyheten for Liverpool-fansen at Fernando Torres ønsker å bli i klubben. Men klubbens argentinere er ikke like lystne på det. Javier Mascherano har gitt klart uttrykk for at han ønsker seg bort, og nå kan landsmannen Maxi Rodriguez slå følge med han ut portene på Anfield. Vingens gamleklubb, Espanyol, skal være ivrige på å hente ham tilbake til Spania for en billig penge, skriver Daily Mirror.

Martin O'Neill har vært bekymret for å miste James Milner og Ashley Young den siste tiden, men nå er det en annen Young som mest sannsynlig forsvinner. Luke Young ble utelatt fra Aston Villas seneste oppkjøringstropp og det skal ha gjort Liverpool oppmerksomme, melder Daily Mirror.

Englands landslagskeeper David James skal møte Celtic denne helgen for å diskutere en mulig overgang til den skotske klubben. Fulham har imidlertid også meldt sin interesse for den tidligere Portsmouth-keeperen.

HTML EMBED

Wigan-sjef Roberto Martinez skal ønske å hente den nederlandske høyrebacken Ronnie Stam fra de nederlandske mesterne Twente. Prislappen skal ligge på rundt 20 millioner kroner, skriver Daily Mirror.

Blackpool sliter med å få styrket stallen før Premier League-debuten. Manchester Uniteds Tom Cleverley har vært aktuell for et låneopphold, men det ser ut til å gå i vasken. Nå skal Blackpool-manager Ian Holloway hente Dekel Keinan fra Maccabi Haifa som sitt første sommerkjøp.

Monacos Eidur Gudjohnsen var på lån i Tottenham sist sesong. Nå skal både Birmingham og Fulham være interesserte i den islandske spissen.

Arsenal-manager Arsene Wenger lyktes ikke i å beholde Sol Campbell, som er på vei til Newcastle, og samtidig har William Gallas forlatt klubben. Det betyr at det er få midtstoppere igjen på Emirates. Nå skal Wenger ha rettet søkelyset mot Werder Bremens Per Mertesacker. Den tyske landslagsspillerens prislapp skal være på 100 millioner kroner. I alle fall tror Arsenal at det er nok til å få fatt i den 25-åringe midtstopperen.

Wenger skal ikke bare ha siktet seg inn på å forsterke forsvaret. Det som kanskje voldte franskmannen mest hodebry sist sesong var keeperplassen. London-klubben skal ha siktet seg inn på den italienske landslagskeeperen Federico Marchetti. 27-åringens klubb Cagliari skal ha lagt keeperen ut for salg, skriver The Sun.

Det har stort sett vært avdankede spillere som har tatt turen fra Europa til Major League Soccer i USA, men nå kan vi få nok en overgang den andre veien. Flere Premier League-klubber skal ha fått øynene opp for New York Red Bulls spiss Macoumba Kandji som imponerte i treningskamper mot Tottenham og Manchester City, melder Daily Star.

Fulham har fortsatt ingen ny manager på plass. Nå er italienske Roberto Donadoni lansert som nok en kandidat til den ledige stillingen etter Roy Hodgson.

Sam Allardyce har fått orden på Blackburn igjen, men nå kan det snart være over. 55-åringen skal være innstilt på to sesonger til med klubben, for deretter å avslutte karrieren med ansvar for et landslag, skriver Daily Star.

West Ham har tilbudt midtbanespilleren Scott Parker en ny kontrakt, verdt 200 millioner kroner over fem år for å forsøke å beholde sin største stjerne, skriver Daily Mail.

Kilder: BBC m.fl

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.