RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Onsdagens Premier League-rykter

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Han blir det første store kjøpet i januar. Sjekk ryktene her.

Hva skulle denne spalten gjort uten Manchester City? Det aller, aller beste denne gangen er at ett av de mange City-ryktene ser ut til å gå i oppfyllelse. Wolfsburg-spiss Edin Dzeko blir City-spiller. Kanskje rekker han også Citys kamp borte mot Arsenal neste onsdag.

Dette bekreftes både av engelsk og tysk presse.

Det ser rett og slett ut til å gå i orden, for 35 millioner pund.

Kanskje er det også en av grunnene til at Roque Santa Cruz ikke vil til Lazio. Italienerne ønsker ham på lån ut sesongen, men stakkars Roque, som ikke har fått særlig med spilletid i City, er kanskje noe snurt over at han ikke prioriteres, og sier at det er helt uaktuelt å reise bort fra England på et lån.

Mario Balotelli vil, etter tre mål tirsdag, heller ikke reise hjem lenger. Dermed ligger det an til Carlos Tévez, Balotelli og Dzeko i City-angrepet, med Jo, Emmanuel Adebayor og Santa Cruz som back up til en av de forsvinner.

Er det fortsatt noen som ikke tror City kan kjempe om seriegull?

Men City ser ikke ut til å bli den eneste av storklubbene som drar på shopping i januar. Carlo Ancelotti skal visstnok fortsatt sitte trygt som Chelsea-manager, og har han støtte får han kanskje også det økonomisk. Ancelotti er i alle fall klar på at han ønsker en midtstopper og en spiss. Boltons Gary Cahill er et midtstopperalternativer, men også Arsenal ser på ham.

Har avisene rett kommer også Manchester United til å forsterke i januar, og kanskje kan 12 millioner pund for Real Madrids Lassana Diarra være det som gjør at laget ikke slipper inn irriterende baklengsmål i siste minutt på bortebane i serien.

United-speidere så for øvrig Atletico Madrid-keeper David De Gea nok en gang forrige helg.

En klubb som det garantert kommer til å skje mye, veldig mye hos, er Aston Villa. Det som var et mønsterbruk under Martin O´Neill er et eneste stort kaos under Gerard Houlliers ledelse. Så spørs det hva han får til i januar. Celtic ønsker i alle fall Richard Dunne og Stephen Ireland, og Werder Bremen ønsker fortsatt Curtis Davies. Det vil kunne gi litt klingende mynt i kassa.

Onsdag hevder avisene at de myntene kan bli brukt til å kjøpe Jamaica-spissen Omar Cummings, som nå er på prøvespill i klubben, og Lyons Jean Makoun, som Aston Villa visstnok har henvendt seg til en andre gang for å høre om det er noen sjanse for å få ham til Villa Park.

Southamptons Alex Oxlade-Chamberlain blir vurdert av de fleste store, men hadde Liverpool-direktør Damien Comolli som ivrig tilskuer på tribunen da han scoret i tirsdagens 4-1-seier mot Huddersfield. Anfield neste?

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Flere spillere ser imidlertid ikke ut til å røre på seg i januar. Wigan-ess Charles N´Zogbia blir i klubben i alle fall fram til sommeren, dette ifølge manager Roberto Martinez. Sunderland og Marseille er begge interessert.

Jemaine Pennants låneavtale med Stoke ser også ut til å forlenges ut sesongen. Kantspilleren er fortsatt eid av spanske Zaragoza, mens Birminghams Sebastian Larsson har fått et forbedret kontraktsforslag av sin klubb. Kanskje får det også ham til å bli. Dessuten ser det ikke ut som om James Vaughan får ny, permanent klubb. Evertons pris på to millioner pund skal ha skremt Hull fra å gjennomføre kjøpet av spissen.

Én spiller er det vanskelig å spå om. Chris Samba mislikte Blackburns sparking av Sam Allardyce, men skal visstnok ha pratet ut med den nye manageren Steve Kean og skal nå være innstilt på å bli klubben, ifølge Kean. Engelsk presse skriver imidlertid at Fulham ser for seg Samba som sitt første januarkjøp. Hva som kommer til å skje? Aner ikke.

West Ham kommer nok også til å forsterke raskt i januar, og nå skal mye være på plass for å gjøre Monaco-spiss Dieumerci Mbokani til West Ham-spiller. Klubbene er enige, og kongoleseren mangler kun arbeidstillatelse.

Helt til slutt får vel også vi nevne ryktene fra nettstedene Caughtoffside og imcouting. Her har du dem:

Caughtoffside:
* Manchester United går for russiske Igor Akinfeev som ny keeper til sommeren.
* Juventus forbereder et bud på 27 millioner pund for Arsenals Robin van Persie.
* Aston Villas Gerard Houllier vil ha Arsenals Nicklas Bendtner i januar.
* Og Arsenal henter enten Gary Cahill eller Per Mertesacker hvis de går for en ny midtstopper.
* Og West Ham vil ha Manchester United-spiss Michael Owen.
Imscouting:
* Manchester City skal ha gitt et lukrativ kontraktsforslag til Real Madrids Pepe – som ikke blir enig med spanjolene om sin nye kontrakt.
* Everton, Newcastle og Blackburn ønsker alle Barcelona-talentet Oriol Romeu.
* Mens West Hams Valon Behrami har gitt Roma frist til 10. januar hvis de skal hente ham denne sesongen.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Og det var det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere