*Nettavisen* Sport.

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: Pa Photos/Scanpix

Blackpool skrur opp prisen på Charlie Adam og Liverpool-overgangen synes fjern.

26.01.11 14:52

Blackpools Charlie Adam fortviler etter at klubben skrudde opp prisen på midtbanestjernen til 12 millioner pund. Liverpool skal være veldig interessert i å hente 25-åringen, men å betale like mye som Blackpool krever kommer ikke på tale. Dalglish er villig til å betale rundt halvparten og Adam frykter nå at overgangen skal gå i vasken, melder Daily Mirror.

Alex Ferguson er full av lovord om sin landsmann etter tirsdagens Premier League-kamp. United manageren sa til ESPN etter kampslutt at Adams cornere alene er verdt 10 millioner pund.

Lars Vaular-look-alike David De Gea har i lengre tid vært linket til en overgang til Old Trafford. Nå kan overgangen gå i vasken, melder The Sun. 20-åringen skal være veldig fornøyd med tingenes tilstand i Atlético Madrid, og kan godt tenke seg å bli værende i den spanske hovedstadsklubben.

Frédéric Piquionne er både het i toppen og på overgangsmarkedet. I helgen ble han så glad etter å ha gitt West Ham ledelsen mot Everton at han løp bort til fansen og feiret ekstatisk. For ekstatisk etter dommer Peter Waltons oppfatning. Dommeren sendte 32-åringen i dusjen. Minutter senere utlignet Everton og sikret uavgjort. Nå ønsker Steve Bruce å hente Piquionne til Sunderland. Stoke ville ikke gi slipp på Riccardo Fuller, dermed kan Piquionne være rett mann for the Black Cats.

Bruce virker fast bestemt på å bruke noen av pengene etter Bent-overgangen før overgangsvinduet stenger. The Sun melder at også Inters Sulley Muntari snart kan være klar Sunderland. Ghaneseren var først ikke interessert i en overgang til Nordøst-England, men de siste rapportene fra Italia forteller at 26-åringen setter seg på flyet til England for å diskutere en overgang. Blir partene enig, kan den tidligere Portsmouth-spilleren bli klar til møtet med Chelsea tirsdag.

En annen kjøpeglad manager er Gérard Houllier. Nå vil den tidligere Liverpool-manageren hente Jermain Jenas til Aston Villa. Birmingham-klubben har fått en opptur etter Bents overgang, og Houllier håper nå at enda en signering skal sette enda mer fart på laget. Jenas har kontrakt ut 2013 og Harry Redknapp skal ikke ha hastverk med å kvitte seg med midtbanespilleren.

Usikkerheten rundt Patrice Evras fremtid i United fortsetter. Det spanske nettstedet Intergoles.com hevder at de snakket med Evra om en overgang til Real Madrid, og trykket et eksklusivt intervju med venstrebacken. United og Evra hevder hardnakket at intervjuet aldri har funnet sted.

Luis Suarez ønsker seg en overgang til Liverpool, og vil i løpet av de nærmeste dagene ha samtaler med Ajax for å få klubben til å senke prislappen på 30 millioner pund. Liverpool la i underkant av 13 millioner pund på bordet tidligere i år, og fikk i svar at budet ikke var akseptabelt. Ajax-manager Frank de Boer har uttalt at det er uaktuelt å selge Suarez helt på tampen av overgangsvinduet, uten at en erstatter er klar.

Den erstatteren kan være Eidur Gudjohnsen. Sky Sports sladderspalte melder om at islendingen ønsker seg vekk fra Stoke. Ajax kan være neste stopp for klubbnomaden, som skal være forberedt på et lønnskutt.

Stephen Ireland skal også være på vei bort fra sin klubb. Iren har bare startet seks Premier League-kamper etter at han kom til Aston Villa i august. 24-åringen hadde en god fjorårssesong i City, men har ikke lyktes 100 prosent i Villa. Nå vil Newcastle hente 24-åringen på lån ut sesongen. Avtalen avhenger trolig av at Newcastle betaler mesteparten av Irelands lønn, melder Daily Mirror.

Lån kan også være løsningen for en annen ire. Robbie Keane får ikke mye spilletid på White Hart Lane. West Ham og Avram Grant føler de kunne dratt bedre nytte av 30-åringens tjenester. The Hammers vil hente Keane på lån ut sesongen for 1 million pund, samt betale spillerens lønn på rundt 65,000 pund i uka.

Blackburn ser til Spania for å forsterke laget før slutten av overgangsvinduet. Barcelonas unggutt Ruben Rochina skal være aktuell for en overgang til Ewood Park. 19-åringen med en fortid i Valencias ungdomssystem skal ha fortalt Barcelona at han uansett vil dra til England når kontrakten hans går ut til sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag