RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Onsdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Brasiliansk superduo blir koblet med sjokkovergang til England.

En av de kanskje mer oppsiktsvekkende ryktene onsdag kommer faktisk fra seriøse The Guardian. Den engelske avisen hevder nemlig å vite at Blackburns indiske eiere, som tydeligvis har penger å svi av, har satt stjernespillerne Robinho (AC Milan) og Kaka (Real Madrid) øverst på sin ønskeliste til sommeren. Blackburn-eierne gjorde et hederlig forsøk på å hente Ronaldinho mot slutten av januarvinduet, og det er tydelig at de har sansen for spillere fra sambanasjonen. Hvorvidt Robinho og Kaka kan se for seg et opphold på Ewood Park er mer tvilsomt.

En annen søramerikaner som alltid er i vinden er Carlos Tévez.

Spissen har vært en sportslig suksess i Manchester City, men utenfor banen har det vært mye bråk rundt den målfarlige argentineren. Spissen har ved flere anledninger blitt koblet med en overgang bort fra de lyseblå, og nå er ryktene i gang på nytt. Denne gangen er det Tevez' rådgiver, omstridte Kia Joorabchian, som hevder at stjernen ser for seg en tilværelse andre steder enn City of Manchester Stadium. Joorabchian forteller nemlig at Tevez gjerne kunne tenke seg å returnere til Corinthians i Brasil, klubben han spilte for før han gikk til West Ham.

Rådgiveren legger imidlertid til at en overgang til brasiliansk fotball for Tevez ville være vanskelig å få til på nåværende tidspunkt. Samme mann hevder også at to andre søramerikanere i Premier League kan være aktuell for samme klubb. Manchester Uniteds Anderson og Tottenhams burvokter Heurelho Gomes skal også være på vei til Brasil ifølge Joorabchian.

Det er imidlertid ikke bare brasilianere og argentinere på ryktebørsen onsdag.

Celtic-back Emilio Izaguirre ble tidligere i uken nevnt i forbindelse med en overgang til Liverpool. Nå skal angivelig også Arsenal ha kastet seg inn i kampen om 24-åringen fra Honduras.

De røde fra Merseyside skal for øvrig fortsatt være interessert i å hente talentfulle Adam Barton fra Preston. Ungguttens prislapp skal ligge på rundt 25 millioner norske kroner.

I Sunderland har også kjøpelysten vært stor den siste tiden - mye takket være storsalget av Darren Bent - men nå kan det være full stopp for Stadium of Light-klubben. Ifølge styreformann og tidligere hodespesialist Niall Quinn, må klubben kanskje kvitte seg med stjernespiss Asamoah Gyan for å få budsjettet til å gå opp. Bakgrunnen for artikkelen skrvet av Metro.co.uk skal være sviktende publikumstallene for de røde og hvite.

Victor Obinna har tidvis vært imponerende for West Ham, og klubben vil gjøre sitt ytterste for å sikre den nigerianske spissen til sommeren. Ifølge talkSport vil spissen - som nå eies av Inter - da være gratis.

Charlie Adam er en annen som har stjålet overskrifter denne sesongen, og både Liverpool og Tottenham har vist interesse for skotten. Spurs-manager Harry Redknapp legger heller ikke skjul på at han kommer til å gjøre et nytt forsøk på å hente den offensive midtbanemannen til sommeren.

Og til slutt litt Benni McCarthy-nytt. Den tidligere Blackburn-spissen har slitt med vekta siden han kom til West Ham og har vært ute i kulda hele sesongen. Nå kan imidlertid sørafrikaneren få en ny sjanse til å sparke ball i Sheffield Wednesday. Den tradisjonsrike League One-klubben vil nemlig hente både McCarthy og Herita Ilunga fra «The Hammers».

Kilder: BBC, The Guardian, Daily Mirror, Daily Mail, Metro, talkSport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere