RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PA Photos/Scanpix

Onsdagens Premier League-rykter

Sist oppdatert:
Ian Holloway slutter visst aldri å sjokkere.

Jo da, han har vært svært god for Blackpool denne sesongen, Charlie Adam, og tirsdag ble den skotske midtbaneeleganten belønnet med en nominasjon til årets spiller i Premier League. Selv tar sikkert 25-åringen det hele med knusende ro, men det spørs om ikke Blackpools manager, karismatiske Ian Holloway, har latt det hele ta heisen rett opp i toppetasjen.

Det har lenge vært kjent at flere storklubber på balløya håper å slå kloa i Adam til sommeren, men den godeste Holloway gjør i minste så godt han kan for å skremme dem unna. Ifølge Daily Mirror skal manageren nå ha satt en pris på rundt 35 millioner pund for sin juvel. Trolig vil verken Manchester United, Aston Villa, Tottenham eller Liverpool ønske å møte dette kravet.

På den andre siden kan Holloways uttalelse også bare være et stikk til klubber som faktisk betaler slike summer for spillere. Blackpool-sjefen har gjennom hele sesongen klagd sin nød over et overgangsmarked, som han mener er fullstendig ute av kontroll, og klubber som Manchester City har ved flere tilfeller vært offer for en av Holloways mange og underholdende tirader.

Fra en som muligens er en smule het i topplokket, går vi videre til en som denne onsdagen bare er het. Vi snakker selvfølgelig om mannen som senket Tottenham i Mesterligaen, Emmanuel Adebayor. Togoleseren er kun på lån i den kongelige klubb fra Manchester City, og blir nå nevnt i forbindelse med en retur til balløya neste sesong. Newcastle skal være interessert.

En annen som kan ta turen fra Madrid til England er Pablo Sarabia. Real Madrids 18-åring er ønsket av Bolton, og spanjolene skal være villige til å slippe den unge offensive midtbanespilleren på lån til Premier League. Sarabia har enn så lenge ikke debutert på Reals A-lag, men gjort sine saker bra på andrelaget, Real Madrid Castilla, med 12 mål på 43 kamper.

Og etter at engelske journalister denne uken har vært på ekskursjon til Spania, har de dratt med seg ennå flere Real Madrid-rykter i bagasjen. Dette er dog et rykte som ikke akkurat er rykende ferskt. Det handler om at José Mourinho gjerne vil hente Marouane Fellaini fra Everton, og om belgieren ikke skulle bli enig med de blå om noen ny kontrakt, vil han slå til.

Når vi først er innom Beatles-byen og Goodison Park, er det vel ingenting i veien for å bli der litt til, og nyte gjestfriheten til scouserne. Everton, og erkerival Liverpool, skal begge være på jakt etter Sevilla-ving Diego Perotti. De røde har funnet ut at man trenger noen til å treffe panna, og ikke hestehalen til Andy Carroll med innlegg, og Perotti skal være i stand til dette.

På Anfield er det ventet stor aktivitet i sommer, og onsdag blir Kenny Dalglish, Damian Comoli, John W. Henry og resten av den lystige gjengen i rødt også satt i forbindelse med en annen kantspiller. Nicolas Gaitan, som dag inn og dag ut tjener til livets opphold i portugisiske Benfica, skal ha fått klubbens speidere til å rope: skål. Gaitan er fra Argentina og er 23 år.

I mangel på noen saftige nyheter om ryktebørsfavoritt og måljeger Ricky van Wolfswinkel, får vi i stedet videreformidle rykter rundt en annen spiss i nederlandsk fotball. Islandske Kolbeinn Sigthorsson skal viss nok være en het potet på balløya. Bolton, Sunderland, West Ham og Everton skal alle stå klare til å by på AZ Alkmaar-mannen så fort overgangsvinduet åpner.

West Ham skal for øvrig også stå klare til å legge inn det som beskrives som et overraskende bud på Chelsea-unggutt Jack Cork. Rundt 15 millioner kroner vil budet lyde på. En annen Chelsea-reserve som kan være på vei bort er Fabio Borini. Italienske Parma skal være interessert i spissen, og det skal også Championship-klubben Swansea være.

Og apropos overraskende bud. Nettstedet talkSPORT kan fortelle at Newcastle vil legge penger på bordet for en stjernespiss. Mannen de omtaler som stjernespiss, heter José Salomon Rondon, spiller for Malaga i La Liga, og har banket inn 12 mål på 23 kamper for klubben. Absolutt ikke verst, men kanskje ikke akkurat stjernespiller i La Liga-sammenheng. Lovende derimot, det kan vi være enig i.

Manchester United skal angivelig være interessert i Borussia Dortmunds Mario Götze. Tyskerne har imidlertid gitt klar beskjed om at de røde kaster bort tiden sin med det.

Og til slutt, mannen som egentlig ikke heter det han heter, John Pantsil, ser ut til å forlate Fulham ved slutten av den inneværende sesongen.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mirror, talkSPORT, Daily Mail, Metro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere