Dagens engelske nyhetssteder preges av gårsdagens Arsenal-flause i Champions League, og blødmer av typen «nothing to brag about in Braga». Etter kampen skal Arsène Wenger ha gått fullstendig berserk, og vondt ble til verre da kaptein Cecs Fabregas og Emmanuel Eboue pådro seg skader. Wenger fikk samtidig nyheten om at Aaron Ramsey og Manuel Almunia er tilbake fra skade. Om sistnevntes retur er av et positivt gode, har dog ikke hardt pressede Wenger, pepet ut av egne fans etter gårsdagens fadese, ikke uttalt seg om. Kanskje kan Kevin Gameiro redde jobben til den etter hvert ikke lenger så veldig suksessfylte franskmannen, Lorient-spissen skal i alle fall være på blokka til London-laget – men angivelig er han også på Harry Redknapps ønskeliste.

ManchesterCity spiller ikke Champions League, og med effektiviteten de har skal de slite med å være der kommende sesong også. Kvartetten Adebayor, Balotelli, Jo og Santa Cruz har til sammen 18 Premier League-kamper i år, men står med skarve fire nettkjenninger. Ikke så rart, da, at spissamler Roberto Mancini desperat leter etter forsterkninger på topp. Det har italieneren virkelig også funnet – i Hulk. Brassen, som også går under navnet Givanildo Vieira de Souza, har scoret 11 mål på sine ti kamper for Porto i år, og bør med sitt klengenavn i alle fall være i stand til å krangle til seg en skikkelig sitteplass på den etter hvert nokså overfylte Manchester City-benken. Litt tynnere blir den dog snart, Emmanuel Adebayor sier ifølge Daily Mirror at han mer eller mindre er enig med Juventus om en overgang i neste vindu, selv om påstanden benektes av City.

Porto-vingen Cristian Rodriguez går under det herlige tilnavnet «løken», fordi han har for vane å få motstanderne til å gråte. Passende at han da går til Everton, hvor man har grått blod over nær alle de offensive spillerne Goodison-laget har kastet utpå banen siden Dixie Deans tid.

Den ene gode spissen de hadde, valgte jo kjapt å sette kursen for Old Trafford. Spådommene om hvor lenge han blir der, og hvilke løfter og garantier som ligger i bunnen av den nye femårskontrakten, er mange, men tirsdag gikk den scoringsvaksinerte landslagsspissen ut og garanterte at framtiden hans lå i Manchester. United, altså. Der kan 25-åringen bli kjent med Dino Spehar. 16-åringen er for tiden i kroatiske Osijek, men jages av United og Bayern München. Om han vil få spille så mye mer med Dimitar Berbatov, er dog heller usikkert. Et bytte med Juventus-keeper Gianluigi Buffon nevnte vi i går, men nå skal også Fenerbahce ha kastet seg inn i jakten på bulgareren. Berbatovs agent insisterer likevel på at all overgangspraten bare er sprøyt, og da må det jo selvsagt være det.

Liverpool ligger ikke på latsida for tiden, og er blitt en stadig viktigere bidragsyter til disse sidene. I dag er det verdensmester Joan Capdevila fra Villarreal som er ønsket. 32-åringen er Bosman til sommeren, og bør ikke sprenge Mersey-lagets begrensede, økonomiske rammer.

David Bentley er ikke favorittspilleren til Harry Redknapp, så bli ikke overrasket hvis den gamle Blackburn-helten finner seg ny arbeidsgiver på nyåret. Sunderland skal være mest ivrig. I dag. Kanskje leit for Morten Gamst Pedersen at han ikke får tilbake sin gamle makker, men samtidig har behovet for en skikkelig målscorer (sorry, Morten, men det er jo ikke egentlig du som er ment å være klubbens toppscorer) vært godt synlig. Nå har man funnet sitt mann – Espanyols innleide Osvaldo.

Spisser er ikke bare mangelvare på Ewood Park. Også hardt presse Wolves ønsker mer krutt på topp, og har gitt Mamadou Bagayoko (Nice) en ukes prøvespill. Espanyols Javi Marquez sier han er smigret av interessen fra Tottenham og Wigan, men velger likevel å bli i Spania, mens ryktet om at John Carew skal gjøre basker av seg er vel ikke det vi fester mest lit til? Athletic Bilbao skulle ifølge Daily Mail være interessert i den norske hulken, men får fortjent tyn av øvrig, engelsk presse i dag. Dermed kan vi vente flere besøk av Lørenskog-gutten i denne spalten framover, akkurat som vi sikkert får høre mer om Lewis McGugan. Nottingham Forest-stjernen er ønsket både av Fulham og West Bromwich.

Kilder: Daily Mirror, The Sun, The Guardian, BBC, Sporting Life, Imscouting.com, Caughtoffisde.com, Daily Mail.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED