Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker å kaste ut dopsjefer

Sykkelpresidenten jobber med å bryte en ond sirkel.

Sykkelsporten har tatt et skikkelig oppgjør med doping de seneste årene. Selv om mange syklister fortsatt jukser, har kontrollene blitt stadig flere og bedre.

Allikevel er det mange sentrale aktører i sykkelsporten som har noen «lik i bagasjen». Da snakker vi ikke bare om ryttere, men også lagledere og sportsdirektører.

Forstår de ansvaret de har?
Folk som Bjarne Riis, Kim Andersen og Erik Zabel har fått sentrale roller i store sykkellag til tross for at de har bygget opp sitt navn på resultater oppnådd mens de har vært dopet. Det har UCIs president, Pat McQuaid, sett seg lei på.

- Jeg er ikke glad for at det finnes sportsdirektører som har dopet seg i sin aktive karriere. Jeg føler meg ikke trygg på at de forstår ansvaret de har ovenfor sporten, sier iren til BBC Sports.

Blogg:Et av sykkelsportens store paradokser

Fremmer nytt forslag
Nå planlegger han å fremme et forslag internt i UCI, som vil sørge for at alle syklister som havner i en dopingsak som aktiv, ikke får lov til å komme tilbake til sporten som ledere senere i livet

- Vi og alle andre idretter lider under at utøvere ofte blir ledere etter endt karriere. Det er en ond sirkel som det er veldig vanskelig å bryte.

Så gjenstår det å se om forslaget, som fremmes i juni, får gjennomslag. Det kan i så tilfelle føre til et aldri så lite hamskifte i sykkelsporten.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre