Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker byen velkommen til Ullevaal

Ansvarlig redaktør Tore Bollingmo ønsker større oppslutning rundt byens eneste tippeliga-lag. Vålerenga-fansen åpner mer enn gjerne dørene for hele Oslo

OSLO: Deler av supportermiljøet i byen har kokt etter Bollingmos leder, der han uttalte at det er på tide hele Oslo står samlet bak Vålerenga. Lederen har heller ikke gått upåaktet hen hos Enga-fansen, som har sterke meninger om oppslutningen rundt byens fotball-lag.

I forkant av lørdagens kamp mot Ålesund var Klanen samlet på Vålerenga vertshus, og rundt bordet ble det debattert heftig.

Les også: Viktig seier for Enga
Les også:
– Drivkraften for å ta rotta på Rekdal er veldig stor

– Urealistisk

– Bollingmo skal ha for at han har klart å skape blest og engasjement rundt Oslo-fotballen. Det har vært helt nødvendig og veldig underholdende. Men fotball handler om så mye. For oss som har valgt lag er det like viktig som religion. Derfor har jeg har stor forståelse for at supportere fra andre lag ikke bare kan dra på seg VIF-drakta og møte opp på Ullevaal, sier Tom Johannessen.

Enga-fansen har ingen problemer med å skulle ønske supportere fra Skeid, Frigg og Lyn velkommen til Ullevaal, til tross for at de anser scenarioet som svært lite sannsynlig.

– Dersom situasjonen var snudd, og det var Lyn som spilte i landets øverste divisjon, hadde det vært helt uaktuelt å be meg stå helhjertet bak Bastionen. Andre supportere må mer enn gjerne komme hit for å heie frem Vålerenga, men jeg tviler på at det noen gang vil skje. Til det er det knyttet altfor mye ære og stolthet til klubben, sier Steinar Halvorsen.

De synes Bollingmo har fine visjoner, men vedkjenner at det vil være nærmest umulig å samle byen.

– At et lag skal fungere som et slags Oslo United er ganske urealistisk. I teorien høres ideen om hele byen samlet rundt et lag veldig fin ut, men for en dedikert supporter er det helt uaktuelt noen gang å skulle bytte side, sier Johannesen.

Les også vårt nettmøte med Mostafa "Mos" Abdellaoue som lover scoring mot Aalesund.

Les også: – Det blir feil hvis en Røa-gutt kommer på kamp med pannebånd og VIF-skjerf

Vil mobilisere sofaslitere

Supportergjengen tror Vålerengas store utfordring ligger i å skape større engasjement hos dem som allerede har ytret at de har hjertet i klubben.
– De som holder med andre Oslo-lag har i alle fall bestemt seg. Det virkelige problemet er alle som sier de er VIF-supportere uten å komme på én eneste kamp, sier Johannesen.

Han mener klubben har et stort potensiale i å mobilisere alle «sofasliterne» som ser fotballkamper hjemmefra.

– Jeg møter stadig folk som forteller at de er supportere, uten at gjør noe for å vise det. Til dem vil jeg si at det er på tide å få ut fingeren så vi kan fylle Ullevaal. Det er disse som virkelig kan bidra til å få opp oppslutningen rundt fotballen her i byen.

Se Bohemen Live: – Vi ventet i fem år med Martin Andresen. Vi kan ikke vente i fem år til.

Les også: – Slutter heller å følge med på fotball enn å stå bak møkkalaget Enga. Redaktør-utspill vekker sterke reaksjoner.

Ønsker flere Oslo-lag i toppen

Vålerenga-patriotene håper byrivalene igjen kan spille side om side i Tippeligaen.

– Ideelt sett skulle Oslo hatt flere lag i toppen. Det er gøy og engasjerende med de klassiske oppgjørene mellom øst og vest, og jeg skulle ønske vi kunne se dem i årets tippeliga. Jeg vil mer enn gjerne ha Lyn tilbake i eliteserien, sier Halvorsen.

Han er enig med dem som mener det må være plass til flere lag i hovedstaden.

– Oslo er ikke Sogndal, og alle i denne byen kan ikke stå samlet bak et lag. Med byens nesten 600.000 innbyggere er det klart vi skal ha plass til flere. Det ideelle blir derfor at de andre lagene hevder seg på et høyere nivå, slik at vi heller kan møtes til kamp, sier Johannessen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis