*Nettavisen* Sport.

Ønsker flere CL-kamper

Foto: (Foto: AP / Scanpix)

De mektige G14-klubbene ønsker å øke antall kamper i Champions League.

20.03.06 17:20

G14 består av Europas rikeste klubber, inkludert blant annet storheter som Manchester United, Arsenal, Liverpool, Juventus og Barcelona.

Nå ønsker de å legge press på Det Europeiske fotballforbundet (UEFA) får å øke antall kamper i Champions League-turneringen de kommende sesongene.

Holdt utenfor sist
- Det er ikke snakk om å doble antall kamper, men bare legge til en eller to, forteller Barcelonas visepresident Ferran Soriano, ifølge Reuters.

Antall kamper totalt ble redusert i 2003 da UEFA bestemte seg for å kutte fra to gruppespill til kun étt.

G14-klubbene ble ikke involvert i prosessen, og ønsker nå å kunne bruke sin autoritet i en eventuell endring av kampoppsettet.

Storklubbene er nemlig ikke fornøyd med at de ble holdt utenfor da UEFA bestemte seg for å redusere antall kamper.

- Da det ble endret fra to gruppespill til kun ett, hadde vi ingenting vi skulle ha sagt og det kan ikke skje igjen, sier Soriano.

- Øker konkurransen
Ifølge Soriano ønsker G14-klubbene først og fremst å øke antall kamper for å gjøre Champions League mer spennende for publikum.

- Generelt sett kan jeg si at Champions League er en fantastisk turnering men vi ønsker oss flere kamper dersom det er mulig. Vi ønsker å garantere at det blir konkurranse til siste slutt. I år så vi at det ikke ble skikkelig konkurranse fordi flere av gruppene ble avgjort før den siste runden ettersom første og andreplassen allerede var klare, sier Barcas visepresident.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag