*Nettavisen* Sport.

Ønsker Nevland tilbake til Viking

Viking-fansen ønsker Erik Nevland tilbake til Viking - og Groningen-spissen vil tilbake. Men ikke umiddelbart.

06.01.06 15:09

Nevland ble en umiddelbar suksess i nederlandske Groningen etter han kom til klubben som Bosman-spiller høsten 2004. Men denne sesongen har skader ødelagt for den tidligere Viking-spissen, og Nevland står kun bokført med ett seriemål.

Nå ønsker Viking-fansen ham tilbake til Viking igjen for å få fart karrieren igjen.

- Vi vet det har vært noen rykter om at Nevland kan være aktuell for Viking igjen allerede nå. Men det er så mange spekulasjoner for tiden at vi vet ikke hvor konkret det er, forteller Vikinghordenes pressetalsmann, Rune Oftedal, til TV 2 Nettavisen.

- Vi trenger Nevland
Han oppfordrer Viking-ledelsen til å hente Nevland tilbake.

- Han er helt klart en type spiss vi ikke har i stallen fra før. Viking har tre gode spisser i troppen fra før, men Nevland har år etter år vist hvor god og viktig spiller han er. Han står på i 90 minutter og gir alltid absolutt alt. Da han spilte i Viking, var han elsket av fansen, sier Oftedal.

Og legger til:

- Nevland er hjertelig velkommen tilbake til Viking. Tom Prahl spiller et system som han ville passet utmerket inn i. Dessuten er han en lokal gutt, og det trenger vi mer av i Viking nå som det bare blir flere og flere utlendinger.

Ny start på karrieren
Nevlands skadeproblemer bekymrer ikke supportersjefen.

- Det er små marginer i fotball, og Nevland har fått ødelagt årets sesong i Nederland på grunn av skadeproblemer. Nå er han imidlertid på vei tilbake. Kommer han tilbake til Viking, får han igjen spille i trygge omgivelser og kan blomstre på nytt. Han har fremdeles mange gode år foran seg på fotballbanen, fastslår Oftedal.

Erik Nevland sier til TV 2 Nettavisen at Viking er det eneste alternativet i Norge dersom en retur til norsk fotball skulle bli aktuelt.

- Jeg har ikke hørt noe fra Viking om en retur allerede nå, og ser det ikke som et alternativ å returnere allerede. Jeg har kontrakt med Groningen ut sesongen 2008, og forholder meg til det, sier Viking-spissen.

- Viking eneste alternativ
- Men skal jeg tilbake til Norge, er Viking det eneste alternativet, understreker han - men utelukker likevel ikke helt en retur før kontrakten med Groningen går ut.

- Jeg tviler likevel på om Viking har råd til å kjøpe meg fri fra Groningen, påpeker spissen.

- Hyggelig at fansen ønsker deg tilbake?

- Det er veldig kjekt at jeg er ønsket av fansen. Viking er klubben min. Men som sagt har jeg ikke vært i kontakt med noen i Viking om en overgang, og nå som de har fått Ødegaard, tviler jeg på at det blir aktuelt, svarer han.

Snakket med Østenstad
Vikings sportslige administrator Egil Østenstad snakket med Erik Nevland for kort tid tilbake.

- Jeg pratet med Nevi for et par dager siden. Han er fornøyd med tilværelsen der han er nå, og det blir ikke aktuelt å hente ham tilbake nå, sier Østenstad til TV 2 Nettavisen.

Østenstad understreker likevel at Erik Nevland alltid vil være aktuell for Viking.

- En spiller som Nevland vil alltid være aktuell for Viking. Det gleder meg at han ønsker seg tilbake til Viking en gang i fremtiden. Det ville vært rart om han skulle spilt for en annen klubb enn Norge i eliteserien. Men nå er han i Nederland, og det er der han ønsker å være for øyeblikket, gjentar Østenstad.

Skadefri
Erik Nevland er omsider skadefri og spiller treningskamp for Groningen i helgen.

- Endelig er jeg 100 prosent skadefri. Det er klart det har vært frustrende å ha gått så mye skadet denne sesongen, men nå ser jeg fremover og gleder meg til å fortsette i klubben, sier Nevland, som ble kåret til «Årets spiller» i Groningen etter fjorårets sesong.

Groningens første seriekamp etter vinterpausen blir mot André Hanssen og Herenveen 13. januar. Groningen ligger på en foreløpig 5. plass på den nederlandske tabellen med 29 poeng etter 18 serierunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.