Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker ny VM-tildeling for 2022

Tysk forbundstopp ber FIFA ta en ny gjennomgang av forløpet før Qatar ble tildelt fotball-VM i 2022.

President Theo Zwanziger i Det tyske fotballforbundet (DBU) mener FIFA ta affære og undersøke prosessen før Qatar ble tildelt fotball-VM i 2022 på nytt. Dette melder Sky News onsdag.

Dermed sier også den mektige fotballnasjonen Tyskland ifra om at korrupsjonsmistankene mot Qatar-VM i 2022 må få konsekvenser.

Tidligere har blant annet Englands fotballforbund (FA) vært sterkt kritiske til FIFA og måten Det internasjonale fotballforbundet VM-sluttspillet ble gitt til det lille arabiske emiratet.

Klar seier
Det slo ned som en bombe da Qatar tidligere i år vant avstemningen mot sterke konkurrenter som Australia, USA, Japan og Sør-Korea. Qatar slo USA med 14 mot 8 stemmer i den avgjørende runden av avstemningen.

I forrige uke ble FIFAs visepresidenter Mohammed Bin Hammam, som er fra Qatar, og Jack Warner utestengt fra organisasjonen i 30 dager. Årsaken er mistanke om korrupsjon mot duoen etter at de skal ha forsøkt å bestikke karibiske land for å sanke stemmer til presidentvalget i FIFA. Bin Hammam valgte å trekke sitt kandidatur søndag som følge av anklagene.

Dermed står den sittende presidenten, sveitsiske Sepp Blatter, igjen som eneste kandidat i valget som gjennomføres i Zürich senere onsdag.

-Kjøpte VM
En e-post fra FIFAs generalsekretær Jerome Valcke til visepresident Warner, der det ble hevdet at Qatar kjøpte VM, ble offentliggjort i engelske medier nylig. Valcke, som har bekreftet at han var avsenderen, skrev der blant annet at Qatar kjøpte VM-arrangementet i 2022.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg