Ønsker Østenstad velkommen

Foto: Foto: Åge Pedersen / SCANPIX

Viking har slitt stort med å score mål i treningskampene denne sesongen. Nå ønsker spissen Erik Nevland Egil Østenstad hjertelig velkommen til klubben.

18.03.04 11:58

Egil Østenstad ble tidligere denne uken fristilt i skotske Rangers, men det er likevel usikkert om han velger å satse på en ny karriere i Viking. Østenstad sier han velger Viking om motivasjonen er til stede.

- Egil Østenstad er uansett hjertelig velkommen til klubben. Han er en solid spiller, med masse fartstid fra Europa. Men han er en klok mann, og velger kun å satse på Viking om den nødvendige motivasjonen er til stede, sier Erik Nevland til TV 2 Nettavisen.

- Men det er i tillegg til Østenstad også opp til ledelsen å avgjøre om de vil satse på ham, understreker han.

To mål
På sine seks siste treningskamper har Viking kun scoret to mål. Ingen av scoringene er notert av noen av klubbens spisser. Men blåtrøyenes toppscorer de seneste årene, Erik Nevalnd, vil ikke snakke om krise.

- Nei, en spisskrise i Viking er det ikke nå, en måned før sesongstart. Men hadde det samme skjedd i serien, ja da hadde det absolutt vært krise.

Den tidligere Manchester United-spissen innrømmer det ikke alltid har vært like lett å være Viking-spiss i treningskampene.

- Hele laget sliter med å skape sjanser. Det er her problemet ligger. Det blir feil å kun skylde på spissene, sier Nevland.

Ikke nytt kontraktsforslag
Erik Nevland er inne i sitt siste kontraktsår med Viking, men har ennå ikke fått noen signaler på om Stavanger-klubben ønsker å forlenge kontrakten.

- Jeg har ikke hørt ett pip på om de ønsker å beholde meg eller ei. Men jeg håper jo på å fortsette i Viking, innrømmer Erik Nevland.

- Men om Viking ikke dukker opp med et nytt tilbud snart, må jeg vurdere andre tilbud. Også fra andre norske klubber, selv om Viking er førstevalget mitt, legger han til.

Utlandet frister fremdeles
Spissen sier videre at han ikke har gitt opp drømmen om et nytt utenlandsopphold.

- Skulle sjansen dukke opp på nytt, ville jeg nok takket ja om det rette tilbudet kom på bordet.

Erik Nevlands karriere på Old Trafford varte i to år, og spissen hadde kun ett innhopp på førstelaget. Men han angrer ikke ett sekund på at han reiste ut i ung alder.

- Jeg ville gjort igjen - uten å tvile, slår han fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.