Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker plast i Vikersund

Hoppsjef Clas Brede Bråthen ønsker seg verdens første plastbelagte skiflygingsbakke i Vikersund.

Oslo (ANB): Han har fått mange drømmer oppfylt i sin periode som sportssjef for de norske hopperne. Blir den neste også en realitet, mener han det er noe som vil revolusjonere hoppsporten.

- Det ville vært fantastisk! En helårs skiflygingsbakke vil helt opplagt ta hoppsporten videre. Jeg er helt sikker på at den kommer en dag. Vi bør vinne kappløpet om å få den første, sier Clas Brede Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Må gjøres innen fem år
Han kjenner ikke til om det er andre nasjoner som har konkrete planer om et slikt anlegg. Men han vet det er folk høyt oppe i systemet i Det internasjonale skiforbundet (FIS) som går rundt med en tilsvarende drøm.

- Vi bør nok ha realisert dette i løpet av fem år om vi skal bli først i verden, sier han, og legger til:

- Vi må våge å tenke nytt. Jeg kan vanskelig se andre store ting på anleggssektoren som vil ta oss videre.

Skiflygingsbakken i Vikersund bygges nå ut til å bli verdens største. Den skal åpnes til vinteren med verdenscuprenn 11.-13. februar, som blir generalprøve foran VM i skiflyging i 2012.

Unike på anleggsfronten
- Når bakken er ferdig, kan vi slå fast at vi har gått fra å være et u-land på anleggssektoren tidlig på 2000-tallet til å bli den ubestridte eneren i verden, sier en tilfreds hoppsjef.

I tillegg til verdens største bakke, sikter han til de oppgraderte hoppanleggene i Oslo, Trondheim og Lillehammer, samt et stort antall gode rekrutteringsbakker og nærmiljøanlegg. I sum det han kaller unikt i verden.

Den store anleggsutbyggingen har latt seg gjøre først og fremst takket være tippemidler.

- Jeg forventer ikke at vi skal få midler til en eventuell plastlegging i Vikersund av samme pott. Men jeg tror det finnes kommersielle aktører som ser verdien i å realisere det mest revolusjonerende hoppanlegget noensinne, sier en offensiv hoppsjef.

Enormt potensial
- Tenk deg en varm og behagelig midtsommerkveld, med 30.000 sommerkledde tilskuere som jubler for svev på 250 meter. Skiflyging er like spektakulært uansett når på året det foregår, sier Bråthen.

Han mener et slikt anlegg ville blitt en turistattraksjon som kanskje kan måle seg med Holmenkollen.

- Det ligger enorme muligheter i anlegget. Markedspotensialet er stort, og dermed også muligheten for inntjening. Jeg tror et anlegg som dette ville betalt seg i løpet av få år, sier Clas Brede Bråthen, som også antyder at dette kan være veien å gå for å finansiere en heis i bakken – noe det i øyeblikket ikke finnes midler til. (ANB)

Kommentarer til denne saken