*Nettavisen* Sport.

Ønsker seg Sommer Grand Prix i Kollen

Foto: Erik Johansen / SCANPIX

Hoppsjef Clas Brede Bråthen tror på folkefest i Holmenkollen også på sommerstid.

28.09.11 10:03

Oslo (ANB): Hoppernes verdenscup på plast har stadig større suksess i mange land. Nå vil Norge også inn på kartet.

Hoppsjefen har i hvert fall et stort ønske om det. Han mener Holmenkollen peker seg ut som det mest aktuelle alternativet når bakken etter planen vil bli plastbelagt i løpet av noen år.

Drømmer om sommerfest
– Der er det etter min mening muligheter til å utvikle et sommerhopparrangement som verden ikke har sett maken til. Jeg tror potensialet i det er vel så stort som vinterstid, sier Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Sommerhoppingen har ikke status som offisiell verdenscup, men i praksis er «Summer Grand Prix», som er betegnelsen på rennserien, nettopp det. Denne sommeren har den bestått av 13 renn, fordelt på Polen, Tyskland, Frankrike, Sveits, Japan, Kasakhstan og Østerrike. Til helga er det klart for finale, først i Hinzenbach i Østerrike fredag, to dager senere i tyske Klingenthal.

Utelukket fra Sommer GP
Alle de beste norske hopperne er med, og Tom Hilde er toer i sammendraget foran avslutningen. Men Norge, en av verdens ledende hoppnasjoner, er altså ikke på Sommer GP-kartet som arrangør. Det har ifølge Bråthen en naturlig forklaring.

– FIS (Det internasjonale skiforbundet) har som policy at sommerrennene skal gå i bakker det ikke arrangeres verdenscup i om vinteren. I Norge er alle de tre aktuelle bakkene, Holmenkollen, Lillehammer og Trondheim, verdenscuparenaer. Sånn sett er vi privilegert, men det utelukker oss fra Sommer GP, forklarer han.

Stort utviklingspotensial
Men han legger til at det finnes unntak, for eksempel Zakopane.

– Og jeg føler meg overbevist om at hvis vi har et konsept som er godt nok, vil vi ha gode sjanser til å nå opp i konkurransen, selv om den blir stadig hardere. I Kollen vil alt ligge til rette for et spektakulært arrangement, som bør være vel så attraktivt som om vinteren. Vi så under vinterens VM hvilket stort utviklingspotensial det ligger i vårt nasjonalanlegg. Jeg vet det er sterke krefter i gang for å utnytte dette, sier hoppsjefen.

Men foreløpig mangler det altså en vesentlig faktor: Plasten.

Når den kan være på plass, er uvisst. Ifølge Bråthen tidligst i 2013. Men det virker optimistisk.

Kollen-plast i det blå
– Plastlegging av Holmenkollen er ennå ikke med i noen budsjetter, opplyser generalsekretær Bente Lier i Skiforeningen til ANB.

– De midlene vi foreløpig har i sikte vil bli prioritert til å fullføre rekrutteringsbakkene i Midtstua, samt asfaltering av rulleskiløyper, legger hun til.

– Sportslig sett klarer vi oss bra med de plastbakkene vi allerede har i Norge. Men kommersielt vil plast i Kollen bli en suksess. Jeg er overbevist om at en slik investering vil betale seg i løpet av tre år, hevder Clas Brede Bråthen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.