Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker spillerkjøp etter rufsete seriepremiere

Southampton rystet de regjerende seriemesterne i sesongpremieren.

MANCHESTER CITY - SOUTHAMPTON 3-2 : Regjerende seriemester Manchester City åpnet sesongen med en hjemmekamp mot nyopprykkede Southampton søndag ettermiddag.

De fleste spådde en enkel hjemmeseier, men det ble det ikke. I stedet ble vi servert en alldeles forrykende fotballkamp på Etihad Stadium.

- Det er ikke mulig å skrive et manus som det vi har fått her, sa TV 2-kommentator Morten Langli, og det hadde han helt rett i.

City tok oppskriftsmessig ledelsen, men Southampton slo tilbake to ganger og ledet 2-1 da kampen var 68 minutter gammel. Begge målene ble scoret av innbyttere.

Hjemmelaget utlignet ved Edin Dzeko fire minutter senere, før Samir Nasri satte kronen på verket i en fabelaktig fotballkamp da han ble matchvinner med sin 3-2-scoring etter 81 minutter.

Mancini vil ha nye spillere
City-manager Roberto Mancini oppsummerer kampen slik:

- Vi var ikke 100 prosent. Vi gjorde noen feil, og bommet på fem eller seks sjanser da vi ledet 1-0, og det gjorde at kampen endret seg. Men vi fortjente å vinne, de skapte nesten ikke sjanser i første omgang, sier Mancini til BBC.

Han mener de regjerende mesterne trenger noen kamper før spillet sitter ordentlig, og gjerne noen nye spillere i tillegg.

- De to, tre første kampene kan bli som denne, for vi er ikke 100 prosent. Slik det er nå, trenger vi flere spillere, sier Mancini til BBC.

- Fikk ikke panikk
Matchvinner Nasri var strålende fornøyd med at City klarte å snu kampen. Men han var aldri i tvil.

- Vi fikk aldri panikk. Vi åpnet litt lavt, men alle var klare på at vi kunne snu kampen. Vi klarte det i fjor i serieavslutningen, men neste gang er det nok bedre om vi vinner med et par mål, sier Nasri spøkefullt ifølge BBC.

Han mener straffebommen til David Silva i første omgang gjorde at de fikk dårlig flyt i spillet.

- Det er vanskelig når vi bommer på den første store sjansen, som da vi bommet på straffe, og det førte til at selvtilliten vår ble dårligere. Men vi kom tilbake og klarte å vinne, fortsetter Nasri.

Agüero skadet
Kampen huskes også for episoden som utspant seg i starten av kampen. Sergio Agüero, som noterte seg for solide 23 mål i sin første Premier League-sesong, måtte forlate banen på båre allerede etter ti minutter. Agüero fikk tilsynelatende en vridning i kneet da han ble taklet av Nathaniel Clyne.

- For øyeblikket vet vi ikke mye, og må vente noen dager før vi får se røntgenbildene, sier Mancini om skaden ifølge BBC.

Les mer om Agüeros skade her.

Straffebom
Første omgang ble ytterligere dramatisk noen minutter etter Agüeros skade. Carlos Tevez stormet inn i straffefeltet men ble stoppet på ulovlig vis av Jos Hooiveld, noe som førte til at dommer Howard Webb pekte på straffemerket.

David Silva tok ansvar, men leverte en grusom straffe og sendte ballen løst langs bakken rett på keeper Kelvin Davis.

- Nesten utrolig at en spiller som David Silva kan skyte så svakt fra 11 meter. Det er så vidt han treffer ballen, sa Langli etter straffebommen.

Tevez-scoring
Første omgang var jevnere enn mange hadde spådd på forhånd, og City slet med å skape de helt store mulighetene. Så våknet Carlos Tevez.

Fem minutter før pause ble han spilt gjennom av Samir Nasri, og argentineren sendte ballen i mål med en klinisk avslutning fra ti meter. Tevez sto i offside da pasningen ble spilt, og TV-bildene viste at scoringen burde vært avvinket for offside.

Det ble den ikke, og City gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Feiret med t-skjorte
Da Tevez scoret, feiret han med å vise frem en t-skjorte under drakten som hadde påskriften «Lugano 1 y 2». Foreløpig har vi ikke fått noen forklaring på hva dette skal være relatert til, men trolig er det en henvisning til bygningen i Buenos Aires der Tevez vokste opp.

Carlos Tevez rapporteres å være i gang med å betale tilbake for sin dårlige oppførsel forrige sesong. Er han på vei mot noe stort denne sesongen? Dette skrev BBCs fotballsjef på twitter underveis i kampen:

HTML EMBED

Southampton nektet å legge seg ned for å dø, og la om til tre mann på topp. Det skulle vise seg å være en god idé.

Etter 59 minutter utlignet nemlig innbytter Rickie Lambert med en fin avslutning fra 10-12 meter, og dermed sto det 1-1 på Etihad.

David Silva hadde rotet bort ballen i forkant, og Roberto Mancini er nok alt annet enn fornøyd med det Silva leverte mot Southampton i seriepremieren. Noen minutter tidligere hadde nemlig straffesynderen bommet på en gigantmuligheten fra kort hold.

Southampton sjokkerte
Om han rev seg i det italienske håret da, skulle Mancini hvert fall få anledning til å gjøre det noen minutter senere.

I det 68. minutt skjedde nemlig det de færreste hadde forutsett på Etihad, Southampton gikk opp i ledelsen.

Debutant Jack Rodwell rotet bort ballen og bortelaget kontret. Ballen endte hos Adam Lallana, som vendte om og ga ballen til Steven Davis. Han skjøt ballen kontakt i mål langs bakken, og dermed sto det 1-2.

Publikum enset en sensasjon, men seriemesterne ville det annerledes.

Snudde tilbake
I det 72. minutt ble en City-corner headet ut av bortelaget. Ballen gikk rett til Vincent Kompany, som ladet kanonen. Skuddet gikk rett i blokka, men ballen endte opp hos Edin Dzeko, og innbytteren styrte inn utligningen fra kort hold.

I det kampen gikk inn i sine siste ti minutter kom den avgjørende scoringen. Samir Nasri fikk ballen på straffemerket og knallet til. Ballen gikk rett i mål, og City hadde snudd kampen tilbake til sin fordel.

Ikke et eneste minutt kunne man trekke pusten, og en fantastisk kamp sluttet med favorittseier til hjemmelaget. 3-2 og tre poeng ble fasiten for Roberto Mancinis menn.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett