SARAJEVO (Nettavisen): Vadsøværingen debuterte på landslaget i generalprøven mot Sverige før VM-sluttspillet i USA i 1994. Onsdag, godt over 13 år etter, og to år etter hans forrige landskamp, kan han bli den store jokeren mot Bosnia, hvis Thorstein Helstad og de andre ikke klarer å avgjøre kampen på egen hånd.

Men det er ikke bare Norge som har ønsket Sigurd Rushfeldts tjenester. I løpet av karrieren har 34-åringen (35 i desember) på ulike tidspunkt vært i kontakt med alle toppklubbene i Norge.

Bare TIL og RBK
Når Nettavisen holder opp tabellen foran ham, nevner han kjapt de klubbene han på et eller annet tidspunkt i karrieren har vært i kontakt med.

- Brann, Stabæk, Viking, Lillestrøm, Vålerenga, Fredrikstad, Lyn, Strømsgodet og Start, ramser han raskt opp. Jeg har vært i kontakt med alle dem.

Samtidig har han selv spilt for Tromsø og Rosenborg.

- I årets Tippeliga er det vel kun Sandefjord, Odd og Aalesund jeg aldri har vært i kontakt med. Ser man ned på Adeccoligaen har jeg også vært i kontakt med Molde, fortsetter han.

Nesten Viking
- Hvilke andre klubber har det vært nærmest med?

- Det har vært veldig nært med Viking, Brann og Vålerenga. Aller nærmest var Viking. Jeg var så å si enig med dem i 1996/97 – da jeg gikk til Rosenborg. Men jeg angrer ikke på noe. Jeg gjorde rett valg da jeg gikk til Rosenborg den gangen, sier han.

- Hvor mange var aktuelle da du vente hjem til Tromsø i fjor?

- 4-5 av disse klubbene var aktuelle da også, men jeg gjorde det tidlig klart at jeg ville til Tromsø. Derfor ble det ikke så mye frem og tilbake.

- Stolt over å ha vært så ettertraktet?

- De fleste som har vært innom landslaget, har vel hatt en del tilbud fra andre klubber, sier han nøkternt.