Ønsketap for Sverige

Foto: AFP/Scanpix

Sverige ville heller ende på tredjeplass enn å vinne gruppe B. 0-3-tapet for Slovakia passet derfor utmerket. Men i hjemlig presse blir laget slaktet.

21.02.06 23:15

Det kan skje mye rart når et lag overrasker i gruppespill, som Sveits har gjort i hockeyturneringen i Torino. Alpelandet endte på andreplass i gruppe A etter seirer over lag som Canada og Tsjekkia, og var dermed den mest attraktive motstanderen i kvartfinalene.

Landslagssjef Bengt-Åke Gustafsson la mandag ettermiddag ikke skjul på at han aller helst vil møte Sveits.

- Jeg ville ha løyet om jeg hadde sagt at jeg heller vil møte Canada eller Tsjekkia, sa han til svensk presse. Uttalelsene spredte seg raskt i OL-byen, og tirsdag innledet det internasjonale ishockeyforbundet en undersøkelse med tanke på Gustafssons antydninger.

Sånn sett skulle kanskje Gustafsson helst sett at Sverige likevel vant over Slovakia og unngikk Sveits. Men Slovakia er ikke et lag man kimser med i internasjonal hockey. Noe de viste til fulle tirsdag kveld. Peter Bondra, Marian Hossa og Radoslav Suchy scoret hvert sitt mål i 3-0-seieren, og sørget samtidig for at Slovakia gikk gjennom de fem gruppekampene uten poengtap.

Mektig imponerende!

Imponert er man imidlertid ikke hjemme i Sverige. Hockeyeksperten Niklas Wikegård var nådeløs i sin dom under SVTs direktesending.

- Dette er utrolig dårlig, sa han allerede før pucken lå bak Mikael Tellqvist for tredje gang.

- Jeg trodde ikke vi kunne spille så dårlig som dette. Jeg synes det er på grensen til at man driter seg ut, om jeg skal være ærlig.

Mens Sverige får sin ønskemotstander i form av Sveits, skal Slovakia duellere mot Tsjekkia i sin kvartfinale. Det bærer bud om en real fight - de to nasjonene var én helt fram til 1993. Og Tsjekkia er utvilsomt storebror, ikke minst i hockeysammenheng - de er da også regjerende verdensmester i ishockey. Slovakia og Tsjekkia møtes onsdag kveld klokken 21.35 i Palasport Olimpico i Torino.

Finland møter USA i den første kvartfinalen onsdag (klokken 16.35), mens Canada møter Russland klokken 20.35 og oppgjøret mellom Sveits og Sverige starter klokken 17.35.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.