*Nettavisen* Sport.

Onstad legger seg langflat

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

- Det vil aldri skje igjen, sier Kisa-stopperen.

17.10.12 08:46

28-åringen røk i tottene på Erlandsen og forlot lørdagens treningsøkt. Som en konsekvens av det ble han vraket fra startoppstillingen til kampen mot Bærum kvelden etter.

Da Flittie Onstad fikk beskjed om det, på spillermøtet to timer før kamp, forlot han resten av gruppa. Han satt heller ikke på benken under kampen.

Tirsdag kveld sendte han Romerikes Blad en pressemelding hvor han tar sterk selvkritikk.

- Det var selvsagt galt av meg å forlate spillermøtet søndag, og ikke å være på benken og støtte laget under den viktige kampen. Misforståelsen som skjedde i etterkant av møtet vil aldri skje igjen. Det er selvsagt ikke akseptabelt overfor trenere eller lagkamerater at det framstår som om jeg ikke har respekt og lojalitet til laget. Det er ikke tilfelle. Jeg ønsker derfor å be Arne og lagkameratene mine om unnskyldning for det som har skjedd. Jeg håper at vi kan legge denne episoden bak oss og jobbe videre sammen til alles beste, skriver han.

Ønsker å bidra
Etter 5-2-seieren slaktet trener Erlandsen sin kanskje beste utespillers oppførsel. Det har skapt mange overskrifter.

- Jeg synes det er svært synd at en uenighet mellom Arne Erlandsen og meg har medført så store overskrifter og uro rundt klubben, og i mitt forhold til Erlandsen. Jeg trives særdeles godt og ønsker å være en lojal støttespiller for Ull/Kisa Fotball.

Arne Erlandsen karakteriserer saken som den groveste han har opplevd og at midtstopperen ikke vil spille så lenge han er trener i klubben.

Flittie Onstad var i kontakt med treneren tirsdag formiddag. Han håper unnskyldningen vil få Erlandsen til å ta ham inn i varmen igjen.

- Jeg ønsker å bidra til at klubben oppnår best mulige resultater denne sesongen, og håper derfor at en uforbeholden unnskyldning kan bidra til å løse saken.

- Ikke over streken
Flittie Onstad ønsker også å rette på inntrykket som er skapt av årsaken til at han forlot spillerfeltet lørdag.

I Romerikes Blad mandag sa han følgende: «Da han fysisk grep tak i meg, synes jeg han gikk langt over streken og forlot treninga fem minutter før slutt».

Treneren har hele tiden benektet all form for utilbørlig fysisk kontakt.

Det gir Flittie Onstad ham helt rett i. På spørsmål om hvorfor han nå toner det hele ned, svarer han at i ettertid er det soleklart for ham at det var en overreaksjon fra hans side.

- Jeg vil dementere alle rykter om at Arne har vært voldelig eller gått fysisk over streken på noen som helst måte.

Kisa-spilleren vil ikke si noe mer om saken.

- Fordi jeg ikke ønsker å skape mer uro, kommer jeg ikke til å gi ytterligere kommentarer til media.

Roser beklagelsen
Arbeidende styreleder Cato Strømberg (bildet) syntes sent i går kveld at uttalelsene til Kristian Flittie Onstad var særdeles positive.

- Jeg synes det er kjempebra at Kristian legger seg flat. Nå håper jeg vi kan legge saken død og fokusere på de fire kampene som er igjen. Vi har jo en mulighet til å klare en kvalifiseringsplass. Dette håper jeg vil være med på å snu situasjonen til noe positivt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.