RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opdal blir Norges mann

Sist oppdatert:
Den offensive spillestilen ble utslagsgivende.

(iBergen.no): Ola By Rise har i samråd med Jørn Jamtfall (keepertrener) og Åge Hareide bestemt seg for at Håkon Opdal blir Norges nye førstekeeper. Den endelige avgjørelsen skal ha blitt tatt etter kampen mellom Odd og Brann i Skien mandag.

- Fremgang
Opdal skal likevel ha ligget godt an i kampen om den ledige keeperplassen.

- Jeg synes jeg har gjort det godt de gangene jeg har stått. Jeg synes jeg har fortsatt å ha fremgang, men det er treneren som velger, har Opdal tidligere fortalt iBergen.no.

Tidligere landslagskeeper Frode Olsen fremhever følgende kvaliteter hos keeper Opdal:

- Håkon har en aggressiv spillestil og høyt tempo i det han gjør. De taktiske valgene han tar bærer preg av dette. Håkon har en offensiv holdning og er flink til å komme tett opp i mann-mann-situasjoner. Han er også en god skuddstopper. Håkon er også flink til å bevege seg på streken, sier Olsen til iBergen.no.

Offensiv keeper
Ola By Rise har ikke ønsket å røpe hvem som er valgt som Norges nye burvokter, men før det endelige valget var klart antydet han at det ville bli Opdal.

- Vi tenker først og fremst på en keeper som er av offensiv legning, en som tør å gå inn i situasjoner. Vi ønsker en uredd keeper som har høyt tempo i seg, forteller By Rise.

Han sa følgende om det endelige uttaket tirsdag formiddag:

- Valget har stått mellom to keepere og offentliggjøringen av dette skal gå de riktige trinnene. Dere får vite det etter hvert.

Keepervalget offentliggjøres senere i dag.

Håkon Opdal har to landskamper for Norge.

Les flere saker på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere